Müstehcenlik soruşturmasında 184 hesaba engel getirildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, müstehcen içerik barındırdığı değerlendirilen 184 X ve Instagram hesabına erişim engeli getirildi. Hesaplardaki içeriklerin kaldırılmasına da karar verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından sürdürülen müstehcenlik soruşturmasında, sosyal medya platformlarında yer alan bazı hesaplar hakkında işlem başlatıldı. Soruşturma kapsamında müstehcen içerik bulunduğu değerlendirilen hesaplara erişimin engellenmesi ve içeriklerin çıkarılması talep edildi.
Başsavcılığın talebi, görevli sulh ceza hâkimliği tarafından incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda, X ve Instagram platformlarında yer alan toplam 184 sosyal medya hesabının erişime kapatılmasına hükmedildi.
İÇERİKLERİN KALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ
Sulh ceza hâkimliğinin kararı doğrultusunda, erişim engeli uygulanan hesaplarda yer alan soruşturma konusu içeriklerin de çıkarılması kararlaştırıldı. Karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında alındı.
Soruşturmanın, sosyal medya platformlarında yer alan ve müstehcen içerik niteliğinde olduğu değerlendirilen paylaşımlara yönelik yürütüldüğü bildirildi. 184 X ve Instagram hesabı hakkında erişim engeli ve içerik kaldırma kararı uygulanmasına karar verildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.