Paint yıllar sonra güncelleme aldı: İşte gelen yeni özellik!

Paint yıllar sonra güncelleme aldı: İşte gelen yeni özellik!

Windows'un çizim uygulaması Paint, yıllar sonra güncelleme aldı. İkonik uygulamaya yeni bir özellikte geldi.

Microsoft, uzun bir aradan sonra ikonik Paint uygulamasına önemli bir güncelleme getiriyor. Windows 11 için sunulan yeni paketle birlikte Paint, karanlık mod desteğiyle güncelleniyor.

Bu güncelleme, uygulamayı basit fotoğraf düzenleme işleri için daha kullanışlı hale getirecek.

Microsoft, Windows 11'in Dev ve Canary sürümlerindeki test kullanıcıları için bir dizi yeni özelliği duyurdu. Güncellemeyle birlikte, Paint'in 11.2304.17.0 sürümü karanlık moda kavuşuyor. Artık Paint, kullanıcıların sistem temalarıyla uyumlu olarak aydınlık veya karanlık modda kullanılabiliyor.

mod.gif

Karanlık modun yanı sıra, fotoğraf düzenleme uygulamasının yakınlaştırma modu da değişiyor. Klasik ayarlar hala mevcut olsa da, kullanıcılar artık yeni bir kaydırıcıyla yakınlaştırma veya uzaklaştırmayı elle kontrol edebilecek. Ayrıca, ekran boyutuna uyacak şekilde yakınlaştırma seviyelerini optimize eden "ekrana sığdır" desteği de eklendi.

Microsoft, Paint uygulamasının düğmelerini de güncelledi. Yeni kutucuklar, Windows 11'in tarzına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Microsoft, bu güncellemeyle üretkenliği ve kullanılabilirliği geliştirmeye odaklandığını belirtti.

Yeni karanlık mod ve diğer geliştirmeler şu anda Dev ve Canary kanallarındaki Windows Insider üyelerine sunuldu. Ancak bu özelliklerin yakın gelecekte tüm Windows 11 kullanıcılarına açılacağı da belirtilmelidir.

Buna ek olarak, Microsoft bir süre önce Windows 11'e RAR desteği ekledi. Artık RAR uzantısı, Windows 11'de yerleşik olarak destekleniyor. Bu sayede WinRAR gibi araçları indirmenize gerek kalmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.