Saadet Partisi kongreye gidiyor! Hangi aday isimler Genel Başkanlığa gelecek?

Saadet Partisi kongreye gidiyor! Hangi aday isimler Genel Başkanlığa gelecek?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir televizyon programında Genel Başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladı. Parti'nin kongre tarihi belli olurken, Genel Başkanlık için ön plana gelecek isimler haberimizde..

TV5 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Genel Başkanlık'tan ayrılacağım hangi arkadaşımız Genel Başkan olursa onun en büyük destekçisi ve yardımcısı olacağım." ifadelerine yer verdi.

"GENEL BAŞKANLIK İÇİN CİDDİ EKSİKLİK"

Canlı yayın programında sağlığından dolayı görevi bırakacağını açıklayan Karamollaoğlu, "Şu seçim döneminde ben sadece 4 yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Bunu gitmek istemediğimden değil, sağlığım müsaade etmediği için gidemedim. Bir hafta kadar hastanede her gün serum aldım. Şimdi biraz toparladım. Bu geçici bir toparlama. Mutlaka bir siyasi partinin başında bulunan insan özellikle bu dönem 4 yıl ara var erken seçim olmazsa. 4 yıl zarfında Türkiye'yi her yerde biz güçlü bir şekilde teşkilatlarımızı geliştirmeliyiz. Siyasetten tamamen çekilme diye düşüncem yok genel başkanlıktan ayrılacağım. Hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi olacağım" şeklinde konuştu.

PARTİDE İKİ CEPHE

Saadet Partisi'nde genel başkanlık için öne sürülen Birol Aydın ve Mahmut Arıkan'ın birlikte hareket etmesi bekleniyor. Parti içerisinde muhalif grup olarak bilinen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi GİK üyesi Abdullah Sevim, Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Eski GİK Üyesi Selman Esmerer’in ortak bir aday çıkarması bekleniyor. Muhaliflerin adayının Salih Turhan olacağı kaydediliyor. Öte yandan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Mete Gündoğan, Saadet Partisi GİK üyesi Abdulkadir Karaduman'ın da adaylık için ismi geçtiği söyleniyor. Ayrıca, edinilen bilgilere göre Karamollaoğlu'nun Parti'nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına geçeceği öğrenildi. Öte yandan parti yönetiminin seçime tek adayla değil, çok adayla gidileceği öğrenildi.

LÜTFÜ YALMAN'DA İSİMLER ARASINDA

Saadet Partisi'nde genel başkanlık için hazırları devam ediyor. Edinilen bilgilere göre genel başkanlık için konuşulan isimler arasında Refah Partisi dönemlerinde Konya milletvekililiği görevinde bulunan Lütfü Yalman'da eklendi.

LÜTFÜ YALMAN KİMDİR?

974 ten itibaren MSP Gençlik kollarında, MTTB’de, Akıncılar Derneğinde, Yüksek İslam Enstitüsü Talebe Derneği Yönetiminde değişik kademelerde görevler yaptı.

1992 yılında Milli Gençlik Vakfı Konya Şube başkanı oldu.

Lütfi Yalman, RP’den XX. Dönem (24.12.1995 – 18.04.1999) ve FP’den XXI. Dönem (18.04.1999 – 03.11.2002) Konya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Sonra Saadet Partisine geçti. 1996 yılından beri RP – FP ve Saadet Partisinde Genel İdare Kurulu üyeliklerinde bulundu. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi olarak görev yaptı. TBMM de en çok önerge veren milletvekili olarak tanındı.

KİT komisyon üyeliği sırasındaki çalışma ve çabaları ilk “hortumcuların” ortaya çıkmasında en büyük katkı sahibi oldu.

İki dönem TBMM Başkanlık Divanı üyeliği yaptı. Meclis Sporda atletizm hakemliği yaptı.

RP- FP ve Saadet Partisinde “Gençlikten sorumlu milletvekili ve GİK üyesi” olarak görev yaptı.

İYFO: İnternational Yought Form Uluslararası gençlik formunu kurdu ve yaklaşık 80 ülkeden üyesi olan Dünya Müslüman Gençlik Formu başkanı oldu.

Bu yolla fakir ve yoksul ülkelerdeki Müslümanların organize olmasına öncülük etti.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin kuruluşuna öncülük etti.

Saadet Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, evli ve 5 çocuk babasıdır. Arapça, İngilizce biliyor

Kaynak:Zeynep Pamuk /gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.