Sahip çıkıldı

Sahip çıkıldı

Ankara’da 4 aydır sokakta kalan Suriyeli Ahmed’e, devletimiz sahip çıktı. Anne ve babası olmayan 16 yaşındaki Ahmed, haberimizin ardından önce sağlık taramasından geçirildi. Ardından Göç İdaresi Müdürlüğünce kimlik çıkartıldı ve Sevgi Evi'ne yerleştirildi

Babasını Suriye'de, annesini ise 4 ay önce Ankara'da kaybettikten sonra sokakta kalmaya başlayan 16 yaşındaki Ahmed Bennun'un dramını gündeme getirmemizin ardından Ankara Valiliği, küçük Ahmed'e sahip çıktı. Vali Ercan Topaca'nın talimatı ile yetim ve öksüz Ahmed, devlet himayesine alındı. 

AHMED ARTIK ÜŞÜMEYECEK

Ankara Valiliği, 22 Ocak Pazartesi günü Ahmed'in dramını gündeme getirdiğimiz haberimiz üzerine Başkent'te kimsesiz kalan Ahmed Bennun'a jet hızıyla yardım elini uzattı. 4 aydır sokakta kalan ve Türkçe bilmeyen Ahmed bulunduğu yerden Valilik yetkilileri tarafından alınarak hemen sağlık taraması yaptırıldı. Ahmed'e Ankara Göç İdaresi Müdürlüğünce kimlik kartı çıkartıldı. Ardından ise Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki 'Sevgi Evleri'ne yerleştirildi. Ahmed'in 18 yaşına kadar devlet himayesi altına alındığı duyuruldu. Sıcak bir yuvaya kavuşan Ahmed Bennun, Ankara Valisi Ercan Topaca başta olmak üzere kendisine yardım elini uzatan tüm yetkililere teşekkür etti. 

NE OLMUŞTU?

Suriye’deki savaştan kaçarak 6 ay önce kaçak yollarla Ankara’ya gelen 16 yaşındaki Ahmed Bennun’nun hikayesi yürek burkmuştu. Gazetemize babasını çok küçükken, annesini ise hastalıktan dolayı Ankara’da 4 ay önce kaybettiğini anlatan küçük Ahmed, aylardır sokaklarda tek başına kaldığını söylemişti. Kalacak hiçbir yerinin olmadığını kaydeden Ahmed, yetkililerden yardım istemişti. Ahmed, “Geceleri uyumuyorum, yürüyorum. Çünkü tehlikeli oluyor. Gündüzleri uyumaya çalışıyorum. Ankara’da kalacak kimsem ve bir yakımın olmadığı için buna mecburum” diye konuşmuştu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.