Strep A nedir, nasıl bulaşır? Strep A belirtileri nelerdir?

Strep A nedir, nasıl bulaşır? Strep A belirtileri nelerdir?

İnsanlar İngiltere’deki 6 çocuğun ölüm haberlerinden sonra Strep A bakterisinin ne olduğunu merak etmeye başladı. Peki, Strep A nedir, nasıl bulaşır? Strep A belirtileri nelerdir? Strep A bakterisi nedir?

Hastalıklarla ilgili uyarılar tüm dünyada yapılmaya devam ediyor. İnsanlar Strep A hastalığını merak ediyor ve bilinçlenmek istiyor. Peki, Strep A nedir, nasıl bulaşır? Strep A belirtileri nelerdir?

strep-a-nedir-belirtileri-nelerdir.jpg

STREP A NEDİR NASIL BULAŞIR?

Strep A bakterisi, boğaz ve deriyi etkileyen bir enfeksiyondur. Strep A bademcik iltihabına Farenjit, Kızıl, Selülit, Zatüre gibi hastalıklara sebep olabilirken boğaz iltihaplarının birçoğu da kendi kendine iyileşebiliyor. Aynı zamanda cilt hastalıkları sebebiyle antibiyotikler gerektirebiliyor. Strep A boğaz enfeksiyonu hava teneffüsü ve damlacık yolu ile bulaşıyor. Strep A boğaz enfeksiyonu tanısı konulan kişiye tedavi amaçlı antibiyotik kullanılması söyleniyor. Bu sayede bakterilerin insan vücudunda yayılması önlenmiş oluyor. Strep A bakterisini önlemek amacıyla en sık kullanılan ilaçlar Penisilin ve Amoksisilin’dir. Strep A hastalığını tamamen yenebilmek için kişinin antibiyotik tedavi sürecini bitirmesi gerekiyor. Günümüze kadar bakteri hastalıklarının ölümcül derecede olması çok nadir görülüyordu. İngiltere’de yaşanan 6 çocuğun öldüğü bir haftalık sürecin ardından insanlar endişelenmeye başladı.

strep-a-nedir,-nasil-bulasir-strep-a-belirtileri-nelerdir--2.jpg

STREP A BELİRTİLERİ NELERDİR?

Strep A bakteri enfeksiyonunun kişide olup olmadığını anlamak için kişinin vücudundaki gelişmeleri takip etmesi gerekiyor. Strep A vakalarında çoğunlukla yorgunluk ve halsizlik hissi görülüyor. Yüksek ateş, kas ağrıları, kusma ve boğaz ağrıları Strep A hastalığının belirtileri arasında yer alıyor. Bu belirtilen durumlar gündelik hayatımızda genellikle kendiliğinden düzeliyor olsa bile bazı durumlarda insan yaşamını tehdit etme boyutuna ulaşabiliyor. Aynı zamanda Strep A hastalığının belirtilerinden biri de kulak enfeksiyonu olduğu açıklandı. Uzmanlar bu belirtilerin bir hafta sürdüğünü açıkladı. Hapşırık ve öksürükler yoluyla da yayılan Strep A bakterilerinin ilerleyen süreçte insan hayatını daha fazla etkilememesi için çalışmalar devam ediyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.