Tarihi caminin merdivenleri onarılıyor

Tarihi caminin merdivenleri onarılıyor

Kamu yararı anlayışıyla yazdığımız haberlerimiz şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyor. Dün haberini yazdığımız “Tarihi Hacı Ayvaz Camisi’nin merdivenleri” Altındağ Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alındı.

Altındağ Hamamarkası Hacı Ayvaz Sokak’ta bulunan Tarihi Hacı Ayvaz Camisi'nin merdivenleri bakımsızlıktan dağılmış durumdaydı. Cami cemaati ve çevre halkının bozuk cami merdivenlerin onarımı isteği üzerine yaptığımız haber Altındağ Belediyesi tarafından dikkate alındı.

whatsapp-image-2022-12-23-at-10-29-56.jpeg

TARİHİ DEĞERLER KORUMA ALTINDA

Dün ki gazetemizde yer verdiğimiz haberde, “Hamamarkası Hacı Ayvaz Sokak’ta bulunan Türk- İslam kültürünün tarihi miraslarının içinde yer alan Hacı Ayvaz Cami’sinin merdivenleri tadilat ve tamirat bekliyor” demiştik. Yapımından yıllar sonra zaman içinde bozulan cami merdivenleri turistlerin dikkatini çekerken, cami cemaatinin de namaz giriş ve çıkışlarında zorlanmasına sebep oluyordu. Dün yazdığımız haber sonucu söz konusu cami merdivenleri Altındağ Belediyesi tarafından tadilata alındı. Zaman içinde eskiyen merdivenler yapılan çalışma ile eski güzelliğine kavuşuyor. Cami cemaati ve çevre halkı yapılan işten dolayı gazetemize ve Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerini bildirdi.

Faruk Gökyurt/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.