Tarihi Hacı Ayvaz Camisi’nin merdivenleri tadilat istiyor

Tarihi Hacı Ayvaz Camisi’nin merdivenleri tadilat istiyor

Hamamarkası Hacı Ayvaz Sokak’ta bulunan Tarihi Hacı Ayvaz Camisi’nin merdivenleri bakım ve onarım bekliyor. Cami cemaati ve çevre halkı biran önce Altındağ Belediyesi’nin konu ile ilgilenmesini talep etti.

Altındağ Hamamarkası Hacı Ayvaz Sokak’ta bulunan tarihi Hacı Ayvaz Camisinin merdivenleri bakımsızlıktan dağılmış durumda. Cami cemaati ve çevre halkı biran önce Altındağ Belediyesi’nin konu ile alakalı çalışmalara başlayarak merdivenlerin yenilenmesini istiyor.

whatsapp-image-2022-12-22-at-11-04-25.jpeg

Ankara’nın tarihi ve turistlik semtlerinin başında gelen Altındağ Hamamönü ve Hamamarkası semtleri tarihi mimari yapısı ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda Altındağ Belediyesi’nin çalışmalarıyla yenilenen Hamamarkası birçok iş yerine ve kurumlara ev sahipliği yapıyor. Özellikle tarihi camileri ile yerli yabancı turistlerin ilgisini çeken semt mimari yapısı ile tarihe sahip çıkıyor.

whatsapp-image-2022-12-22-at-11-04-24.jpeg

TARİHİ DEĞER KORUNMALI

Hamamarkası Hacı Ayvaz Sokak’ta bulunan Türk- İslam kültürünün tarihi miraslarının içinde yer alan Hacı Ayvaz Cami’sinin merdivenleri tadilat ve tamirat bekliyor. Yapımından yıllar sonra zaman içinde bozulan cami merdivenleri turistlerin dikkatini çekerken, cami cemaatinin de namaz giriş ve çıkışlarında zorlanmasına sebep oluyor.

whatsapp-image-2022-12-22-at-11-04-27.jpeg

Özellikle yaşlı vatandaşlar bozuk merdivenlerden çıkmakta zorlanırken kötü görüntüsüyle de Hamamarkası’nın turistlik değerlerine zarar veriyor. Çevre halkı ve cami cemaati Altındağ Belediyesinden biran önce cami merdivenlerinin tadilata alınıp düzeltilmesini talep etti. Bu görüntülerin tarihi mirasımız olan Hacı Ayvaz Camisi’ne yakışmadığını dile getiren vatandaşlar biran önce çalışmaların başlamasını istedi.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.