Türkiye’nin En Modern ve En Büyük Hayvan Hastanesi Ankara’da Açılıyor

Türkiye’nin En Modern ve En Büyük Hayvan Hastanesi Ankara’da Açılıyor

Türkiye’nin en modern ve en büyük hayvan hastanesi Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde açılıyor. 8 bin metre kare üzerine kurulan hastanenin birinci kısmının açılışı 21 Nisan’da yapılacak. Hastane 7/24 hayvanlara hizmet verecek.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye’nin en modern ve en büyük hayvan hastanesi Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde açılıyor. 1933 yılında Yüksek Ziraat Enstitüsü’nün Baytar Fakültesi olarak inşa edilen binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı proje çerçevesinde restore edilerek hayvan hastanesine dönüştürülürdü. Hastanenin 7/24 hayvanlara hizmet vereceğini belirten Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Sarımehmetoğlu hastane hakkında önemli bilgiler verdi.   

HASTANE OKSİJENİNİ KENDİ ÜRETECEK

“Restorasyonun 3’te 2’lik kısmı tamamlanmış durumda” diyen Prof. Dr. Oğuz Sarımehmetoğlu, “2017 yılı içerisinde tüm restorasyon işleri bitmiş durumda olacak.  Tamamlanan kısımda bulunan üniteler; 2 büyük ve 6 küçük hayvan operasyon salonu, steril koşulların en iyi şekilde sağlanabilmesi için planlanmış ve hijyenik hava santralleriyle bağımsız olarak havalandırılmaktadır. Hastane kullanılacak olan oksijeni kendi bünyesinde üretip diğer tıbbi gaz hatlarıyla birlikte tüm muayenelere, polikliniklere ve ameliyathanelere ulaştırılmaktadır” dedi.

7/24 MESAİ ANLAYIŞI

Hastanenin hayvanlara 7/24 kesintisiz hizmet vereceğini belirten Oğuz Sarımehmetoğlu, “Restorasyon tam olarak tamamlandığında 7/24 mesai anlayışıyla çalışan acil kliniğin yanı sıra 6 adet ön muayene odası bulunacak. Farklı branşlara ait toplam 32 adet muayene salonu ve yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hasta hayvanların konaklayacağı hospitalizasyon biriminin yanı sıra farklı hayvan türlerine uygun karantina birimleri de hastanede yer alıyor” ifadelerini kullandı.  

153 MAVİ MASA’YLA İŞ BİRLİĞİ

Sokak hayvanlarına ve yabani hayvanlara da hastanenin hizmet vereceğini aktaran Dekan Oğuz Sarımehmetoğlu “Hayvan sahiplerinin her türlü şikayeti için başvurabileceği Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi imzalanan protokol çerçevesinde belediyeye ait 153 Mavi Masa hattı üzerinden sahipsiz şehir hayvanlarına da sağlık hizmeti sunulacak. Hastanede ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Orman Bölge Müdürlüğü’yle imzaladığımız protokolle yaban hayvanlarına da hizmet verilecek.  Bu hastanenin açılması için büyük destek veren Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.