UZFED Genel Başkanı Ali Tilkici’den çağrı: Vefa gösterilmeli

UZFED Genel Başkanı Ali Tilkici’den çağrı: Vefa gösterilmeli

UZFED Genel Başkanı Ali Tilkici, açıklanan memur ve memur emeklisi maaş zammı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda emekli ve görevdeki uzman çavuşlara vefa gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak taleplerini dile getirdi.

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, emekli uzman çavuşların ek iş yaptığına ve görevdeki uzman çavuşların ekonomik kaygılarla görevlerini yerine getirdiğine değinerek “En düşük kiranın 15-20 bin lira olduğu bir dönemde kahramanları ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakılmaması Vatan için canını verecek bu yiğitlere bir vefadır” dedi. Tilkici, emekli uzman çavuşlara 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılması ve görevdeki uzman çavuşlara ise güvenlik tazminatı adı altında maaş düzenlemesi yapılması gerektiğini talep etti.

imgpsh-fullsize-anim-5.jpg

FEDAKARLIĞIN KARŞILIĞI BU OLMAMALI

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, “Ömrünü Vatan savunmasında geçiren yıllarca ailesinden ayrı fedakarca görev yapan kahramanların maaşlarına sadece enflasyon farkı ile düzeltme yetmez. Bugün emekli #UzmanÇavuş’ların tamamı ek işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Meslek hayatı boyunca sıcak yemek yüzü görmemiş, toprağı yatak taşı yastık yapmış bu kahramanların emekli maaşı asgari ücret düzeyinde bu kabul edilemez. Yapılan fedakarlığın karşılığı bu olmaması gerekir” dedi.

imgpsh-fullsize-anim-3.jpg

ÇAĞRIMIZI TEKRARLIYORUZ

Sözlerine taleplerini dile getirerek devam eden Ali Tilkici, “Emekli #UzmanÇavuş’ların bir daha çalışmasına gerek kalmayacak şekilde maaşlarına ek tazminat verilmesi 3600 ek göstergeden faydalanamayanlara düzenleme yapılarak faydalanmasının sağlanması gerekir. Görevdeki Kahraman #UzmanÇavuş’ların vatan savunmasında ekonomik sorunları düşünmeden görevlerine dikkatlerini verebilmeleri için maaşlarına güvenlik tazminatı adı altında muhakkak düzenleme yapılması gerekiyor.

En düşük kiranın 15-20 bin lira olduğu bir dönemde kahramanları ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakılmaması Vatan için canını verecek bu yiğitlere bir vefadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kahramanları üzmeyeceğini düşünüyor. Bir kere daha buradan çağrımızı yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.