Vize sınav takvimi iftara denk geliyor

Vize sınav takvimi iftara denk geliyor

Üniversitelerde vize tarihleri yaklaşırken, TOBB Ekonomi Üniversitesi’nin sınav takviminin iftar vakitlerine denk gelmesi öğrencilerce yadırgandı. Öğrenciler sınav saatlerinin gözden geçirilmesi konusunda rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay’dan yardım istiyor.

Üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı vize sınavları yaklaştı. Sınavlar yaklaşırken öğrencilerde sınavlara hazırlanmaya devam ediyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri ise aldıkları haberle şoka uğramış hale geldi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin bahar yarıyılı vize sınavlarının Ramazan ayına denk gelmesi ile beraber, üniversite yönetiminin aldığı sınav saatleri kararı öğrencileri oldukça kızdırdı. Ayarlanan sınav takvimine göre, sınav saatlerinin iftar vakitlerine denk gelmesi, oruç tutacak öğrencilere neden saygı gösterilmiyor? Sorularını gündeme getirdi. Öğrenciler karara biraz şaşkın biraz kızgın davransa da alınan bu kararın yenilenmesi konusunda üniversite rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay’dan destek talep ediyor.

tobb-haber-1.jpg

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

TOBB Ekonomi Üniversitesi’nin bahar yarıyılı vize sınavları ile aldığı karar, öğrenciler tarafından şaşkınlık ve kızgınlıkla karşılandı. Açıklanan sınav takvimlerine göre, sınavların birçoğu 18.30-21.30 olarak ayarlanmış durumda. Vize sınavlarının birçoğunun iftar saatine denk getirilmesi, öğrenciler tarafından Ramazan ayına ve oruç tutan insanlara saygı gösterilmediği şeklinde yorumlandı. Öğrenciler konu hakkında şikâyetlerini dile getirip, alınan bu kararın güncellenmesini talep ederken, bir yandan da sınavlara hazırlanmaya devam ediyor. Üniversite yönetimine, özellikle de Rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay’a seslenmeye çalışan öğrenciler, sınav saatlerinde değiştirme talep ediyor.

tobb-haber-3.jpg

CUMA VAKİTLERİ DERS Mİ OLUR?

Bahar yarıyılı vize sınavlarındaki sınav saatleri konusunda düşünmeden hareket eden üniversite yönetimi, öncesinde de Cuma günleri Cuma Namazı saatine ders koymaları ile çokça eleştirilmişti. Cuma günleri Cuma Namazına gitmek isteyen erkek öğrencilerin bir yandan devamsızlık bir yandan da dersten geri kalma korkusu, öğrencileri sıkıntıya sokuyordu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde hibrit eğitim ile devam edilen bu dönemde, gerek yüz yüze gerekse de online derslerin Cuma namazı vaktine koyulduğunu söyleyen öğrenciler, Prof. Dr. Yusuf Sarınay hocadan bu konuda da bir yardım bekliyor.

İrfan Nurol Acar / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.