Windows kullanıcıları dikkat: Microsoft o özelliği kaldırıyor!

Windows kullanıcıları dikkat: Microsoft o özelliği kaldırıyor!

Teknoloji devi Microsoft, Windows işletim sistemiyle ilgili yeni bir karar aldı. Şirket, Cortana özelliğini kaldırmaya karar verdi.

Microsoft, Windows işletim sistemi üzerindeki dijital asistan Cortana'nın desteğini kaldıracağını duyurdu. Şirket, yapay zeka asistanları Bing Chat, Microsoft 365 Copilot ve Windows Copilot'a geçiş yaparak Cortana'yı daha fazla sürdürmeme kararı aldı.

Cortana, ilk olarak 2014 yılında Apple Siri'ye rakip olarak duyurulmuştu ve o dönem sanal asistanların popülerliğinin artmasıyla ortaya çıkmıştı. Ancak beklenen ilgiyi kullanıcılardan toplayamadı.

2021 yılında iOS ve Android uygulamalarını geri çeken Cortana, Siri ve Google Asistan gibi rakiplerle rekabet etmek zorunda kaldı ve önemli bir pazar payı elde etmekte güçlük yaşadı. Microsoft, Cortana'nın sınırlamalarının farkına vararak dikkatini yapay zeka destekli asistanlara yönlendirdi.

Son zamanlarda yapay zekaya yatırımlar yapan Microsoft'un Bing Chat ve Microsoft 365 / Windows Copilot uygulamaları bulunuyor. Microsoft'un bu hizmetleri, OpenAI’ın gelişmiş makine öğrenimi algoritmalarından yararlanıyor.

Cortana iptal edilse bile Windows 11 için piyasaya sürülen Copilot öne çıkıyor. Bu araç, işletim sistemine entegre edilecek ve kullanıcılara sesli yardım sunacak. Cortana’nın bir süre daha Outlook uygulamalarında dijital asistan olarak hizmet vermeye devam edeceğini bildirelim. Ek olarak Microsoft Teams’de de bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.