“Ya Yıkım Ya Güvenlik” haberimiz ses getirdi

“Ya Yıkım Ya Güvenlik” haberimiz ses getirdi

Bir haberimiz daha ses getirdi. Uyuşturucu bağımlıları ve fuhuşçuların meskeni haline geldiğine dikkat çektiğimiz Sincan Selçuklu’daki metruk binaların yıkım işi için ihaleye çıkıldı.

Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığımız “Ya Yıkım Ya Güvenlik” haberimiz yetkililerin dikkatini çekti. Kamu yararı habercilik anlayışımız vatandaşın bir sorununa daha çözüm oldu. Sincan Belediyesi, Selçuklu Mahallesi Köşe Sokak’ta bulunan metruk binaların bir kısmı için yıkım kararı alarak ihaleye çıktı. Mahkemesi devam eden binalar için ise emniyet tedbirleri alınmaya başlandı. Binaların giriş çıkışları kapatılarak kullanıma kapatılarak yıkım sürecine hazırlanıyor.

4d59ee29-e60f-452a-b470-db7e33b5431d-001.jpg

PİSLİK SAÇIYORDU

Sincan Belediyesi, sağlam değil gerekçesiyle boşaltılan ancak yıkılmayıp atıl bir vaziyette bırakılınca uyuşturucu ve madde bağımlıları ile fuhuşçuların meskeni haline gelen binaların yıkılması işi için ihaleye çıktı. Metruk binaların yıkılarak bölgenin temizlenecek olması mahalle sakinlerince sevinçle karşılandı. Mahalleli sorunu gündeme getiren gazetemize teşekkür etti.

whatsapp-image-2022-08-18-at-10-07-39.jpeg

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Yıkım kararı alınıp boşaltılan binalar atıl durumda kaldığından dolayı mahalleli tepki gösteriyordu. Atıl binaların madde bağımlılarının meskeni olması üzerine yaptığımız haber sonuç verdi ve Sincan Belediyesi çözüm için harekete geçti. Sincan Selçuklu Mahallesi Köşk sokakta bulunan boş binalar mahalle halkına güvenlik sorunu çıkarıyordu. Devlet Demir Yollarının lojmanları olarak yapılan sonradan vatandaşa satılan iki blokluk site sağlam değil gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Boşaltılan ve harabe şeklindeki binalar mal sahiplerinin kendi aralarında yaşadığı anlaşmazlık sonucu mahkemeye taşınmıştı. Binaların birine yıkım kararı tekrardan çıktı. Sincan Belediyesi mahallelinin sorununa çözüm bulmak için yıkım ihalesine gitti.

whatsapp-image-2022-08-18-at-10-07-38.jpeg

GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

Sincan Selçuklu Mahallesi’nde yer alan atıl binalar için alınan yıkım kararı sonucunda güvenlik tedbirleri alındı. Atıl durumda duran madde bağımlılarının mekânı olan metruk binaların giriş ve çıkışlarına duvar örülerek kullanıma kapatıldı. Mahalle halkı ise Sincan Belediyesi’ne ve gazetemize teşekkür ederek bir an önce yıkımın gerçekleşip mahallenin atıl binalardan temizlenmesini istediklerini dile getirdi. Haberin dikkate alınmasını ve çalışmaların başlamasından memnun olduklarını söyleyen bölge sakinleri sonucu dört gözle beklediklerini kaydetti.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.