Yeni açılan yaya geçidinin ardından engelli vatandaşlar unutulmadı

Yeni açılan yaya geçidinin ardından engelli vatandaşlar unutulmadı

Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktanın 350 metre gerisinde bulunan kısımda açılan yeni yaya geçidine, engelli vatandaşların kullanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli rampası yapıldı.

Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktanın 350 metre gerisinde bulunan Hamamönü mevkiinde açılan yeni yaya geçidini, engelli vatandaşların kolaylıkla kullanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli rampası yapıldı. Bu sayede yaşanabilecek olası kazaların önüne geçilmiş oldu.

yaya-gecidi.jpg

YAYA GEÇİDİ KULLANIMA AÇILDI

Geçtiğimiz günlerde Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktanın 350 metre gerisinde bulunan Hamamönü mevkiinde yaşlı bir kadına araba çarpmıştı. Bunun üzerine gazetemiz tarafından 6 Aralık tarihli “Geçidi olmayan yol tehlike saçıyor: Yaya güvenliği risk altında” başlıklı haberimiz ile konu gündeme getirildi. Ardından cadde demirlerle vatandaşların geçişine kapatılmıştı. Hemen akabinde yeni bir yaya geçidi isteği gündeme geldi. Ardından yeni bir alan açılarak vatandaşların kullanabileceği şekilde yaya geçidi olarak kullanıma açıldı.

engelli-vatandaslar-dusunuldu.jpg

ENGELLİ VATANDAŞLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Yeni yaya geçidinin kullanıma açılmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Engelli vatandaşların açılan yaya geçidini kolaylıkla kullanabilmesi ve karşıdan karşıya kontrollü bir şekilde geçmeleri için engelli rampası yapıldı. Hamamönü ve Hamamarkası’nı bağlayan noktaya yapılan engelli rampası sayesinde tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların mağduriyeti giderilmiş oldu.

ne-olmustu.jpg

NE OLMUŞTU?

29 Kasım’da yaşlı bir kadına karşıdan karşıya geçerken araba çarpmıştı. 6 Aralık tarihinde gazeteilksayfa.com’da çıkan haberimizin ardından yetkililer harekete geçerek caddeden karşıya geçişte bulunan kısmı geçişe kapattı. Vatandaşlar tarafından yaya geçidi olarak kullanılacak bölümün olmamasından dolayı yaya geçidi önerisi gündeme geldi. Bunun üzerine yeni bir yaya geçidinin açılmasının ardından, engelli vatandaşlar için rampa yapıldı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.