2. gizemli kazı vakası! Bolu’daki kazıda ne aranıyor? Çıkan detaylar ürkütücü…

2. gizemli kazı vakası! Bolu’daki kazıda ne aranıyor? Çıkan detaylar ürkütücü…

Daha önce Mersin’deki bir kazıda aylarca arama yapılmış ve aranan ev bizzat MİT tarafından korunmuştu. Şimdi de Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki üç aydır devam eden kazı dikkatleri çekti. Bolu’daki kazı için özel maden ekibi çağrıldığı duyuruldu.

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak Köyü'nde, yaşlı bir çifte ait arazide 3 aydır devam eden kazı çalışması yapılıyor. Zonguldak'tan 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla yapılan kazıya arazi sahipleri bile sokulmuyor.

bolu-kazi-1.jpg

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma neticesinde kazı çalışmaları 2023 Nisan ayında başladı. Bir aylık çalışmayla birlikte bölgeye özel seçilmiş 15 maden işçisi tahsis edildi. Maden işçileri adeta köstebek gibi yerin metrelerce altına inerek havalandırma ve jeneratör sistemi kurdu. Tıpkı Mersin’deki kazı çalışması gibi Bolu’daki çalışmada Jandarma ekipleri tarafından kontrol ediliyor.

bolu-kazi-3.jpg

SAPİHLERİ BİLE YAKLAŞTIRILMIYOR

Yetkililer tarafından kazı çalışmasının yürütüldüğü alana arazinin sahipleri bile yaklaştırılmıyor. 3 aydır bir fiil her gün devam eden çalışma sabah saatlerinde başlıyor ve akşam saatlerine kadar devam ediliyor. Çalışmalar durduğunda ise alanın giriş kısmı güvenlik ekiplerince mühürleniyor. Ayrıca çalışma saatleri dâhil olmak üzere alan, 24 saat esasına uygun olarak kameralarla takip ediliyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.