6 Şubat’ta ağır yıkım yaşamıştı: Hatay’dan acı haber geldi

6 Şubat’ta ağır yıkım yaşamıştı: Hatay’dan acı haber geldi

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle sarsılmış ve 11 ilimiz ağır hasar almıştı. Depremler sonucu binlerce vatandaşımız yaralanmış, on binlerce insanımız ise hayatını kaybetmişti. Hatay’dan bir haber daha geldi.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17 sularında Kahramanmaraş’tan gelen haberle sarsılmış, ve yurdun dört bir yanından bölgeye akınlar ve seferler başlamıştı. 7,6 ve 7,8 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 11 şehrimizi etkilemiş, yüzlerce vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Depremden etkilenen ve ağır yıkım yaşayan şehirlerden biri de Hatay’dı. Depremin üzerinden 215 geçerken, Hatay’dan gelen haber duyanları üzdü. Bir enkaz kaldırma çalışmaları sırasında enkazda cansız bir beden bulundu.

hatay-1.jpg

“YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN KALDIRILIYORDU”

Herkesi üzen olay Hatay’ın merkez Antakya ilçesi Atatürk Caddesi'nde yaşandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Antakya'da 'Yerinde Dönüşüm' projesi kapsamında çalışmalar başlatılmıştı. Depremin yıktığı Atatürk Caddesi'ndeki işhanı ve çok katlı otoparkın bulunduğu arazide temel atmak için yapılan kazı çalışması sırasında enkazda kimliği belirlenemeyen bir ceset bulundu.

hatay-2.jpg

ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Yapılan enkaz kaldırma çalışmalarında bulunan, cinsiyeti ve kimliği belirlenemeyen ceset, olay yerindeki incelemenin arkasından Hatay Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Ayrıca; cesedin cinsiyeti ve kimliğinin, DNA testinin ardından kesinlik kazanacağı bildirildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.