Osman Doğan

Osman Doğan

Açılım yanılgısı

Açılım yanılgısı

Seçimlerden sonra ülkenin kan gölüne dönüşmesini isteyenler kolları sıvamış gibiler. Dört koldan saldırılan Türkiye, uzun bir süre sükûnetin oluştuğu PKK tarafından da tekrar hedefe alındı. Oysaki dağdan inip demokrasi şölenleri yapılması için Ak Parti, PKK’ ya meclisi adres göstermişti. Fakat HDP’nin kandille olan diyalogu umulduğu kadar bitirim olamadı. Selahattin Demirtaş, biz bugün silahları bırakın dediğimizde PKK silahları bırakmayacak söylemi kendisiyle çelişki üretmekte. Silahları bırakın çağrısını dinlemeyeceğini bile bile, bu günlerde sivil toplum desteği alarak silahların bırakılması çağrısını yapmakta.. Büyük bir çelişki, büyük bir tezat.

Açılım adına bu insanlar kızılcık şerbeti içip sustu, MHP bu konuda destek vermese de, ülkenin kan gölüne dönüşmemesi için tutarlı destek verdi. Bunlara rağmen insanların içine attığı, tahammül edemese de, bir daha şehit haberleri gelmesin dediği o açılım, büyük bir PKK aldatmacasına dönüştü.

Silahları bırakın çağrısını dinlemedi, sınır dışına çıkın çağrısını göstermelik yaptı. Bunun yanında helalleşmek isteyen Anadolu’nun,  göbeğine kadar konuşlanmayı sürdürdü. Bu demektir ki, hiçbir surette açılıma inanmadılar. Türkiye’yi açılım adıyla oyalayıp, güçlenmek için fırsat bellediler.

Tabi Ak Parti’nin saf bir çocuk edası buna fırsat tanıdı. Görüşülen siyasi PKK mensuplarını kendi elleriyle meşrulaştırdı. Oyalama taktiği gereği PKK ve HDP rolünü çok güzel oynadı. HDP Başkanı sempatik, sevimli tavırlarıyla Türklerden de oy aldı. Bu aldatmaca halen sürüyor. Hazırlıksız yakalanan PKK’nın durumu karşısında, HDP hala tribünlere oynuyor. Saldırıyı ilk başlatanı olduklarını unutup, bu hile Ak Partinin hilesidir deniliyor.

Doğu ve Güney Doğuda yaşayan Kürtlerin sözcüsü HDP değildir… PKK bir terör örgütüdür ve caydırıcılığı oluşturmak acısından ailelere çok görev düşmektedir. Kandırılmış, ya da tehdit sonucu evladı dağa kaldırılmış olan aileler, artık daha duyarlı, daha dikkatli olmalılar.

 Fitne için tohum kurutulmalı, kardeşlik için yeniden kollar sıvanmalıdır. Bizim halklarla ilgili bir sıkıntımız yok… PKK’nın terör örgütü olduğunu kabul eden insanlarla işimiz yok… PKK kurutulmalı, bir İngiliz oyunu olduğu artık anlaşılmalı. Ortadoğu ve Güney Doğu’daki curcunanın tek kazananı üst akıldır, bilinmeli.

Siyasi tabloya baktığımızda devletin bekasını korumak için saldırıya misliyle cevap vermek hakkı vardır. Fakat burada kandırılmış olanlara, sebebini dahi idrak edemedikleri bir teröre hizmetkâr olanlara çok kısa süre önce yazdığım bir şiirle noktayı koymak isterim…

Müslüman olduğumuzu unutarak, Müslümanların izzetini öldürenler kardeşlikten bahsedemez.
Biz dün ve bugün arasında sırt sırta vermiş bir milletiz. Gurur duyduğumuz Osmanlının başarısı bir kardeşlik başarısıdır. İslam’ın evrensel olmasını sağlayan ana unsur, şefkat ve kucaklaşmadır. Bugün dünya Müslümanları öldürülüyor, bunun anlamı, bugün dünya öldürülüyor. Filistin Siyonizm ile yok edilmeye çalışılıyor. Arakan Müslümanları sırf inandıkları için yakılıyor. Mısırlı esma Demokrasi için meydanlarda vuruluyor. Aynı toprak, aynı bayrak uğruna Çanakkale sırt sırta dövüşen Türk Mehmet ile Kürt Ahmet karşı karşıya getiriliyor. Aynı kurandan beslenenler ölümü bilemez. Aynı kitaptan beslenenler insanı öldüremez. Bu vatan, uğruna kanlar dökülen vatandır. Kandırılmış olanların sıktığı silah ile bitecek kadar da aciz değildir… Unutma Müslüman hak dava uğruna bir ölür, bin dirilir. Ey kandırılmış insan! Vatanı uğruna ölen şehit olurken, seni kandıranların hedefi için ölümün leştir.
Hangi devrimdir ki aynı dili konuşmana engel olan, hangi liderdir ki Kürt’ten siyasetçi olmaz diyen… Ey kandırılmış… Dağlar seni senden uzaklaştırır. Dininden şefkatinden koparır. Garip annen kandırılmışlığına çıldırır.
Ey kandırılmış… Bu vatan sana da, bana da yeter. Seni asla hor görmedi bu millet, seni asla dışlamadı bu izzet… Seni dağa gönderenler lüks içinde sefa ediyor, biricik yavruları dizinin dibinde duruyor… Sense onların keyfi uğruna, vatanında vatansız, ahretinde imansız…
Ey kandırılmış kardeşim! Vazgeç birilerinin maşası olmaya. Bu vatanda asil sensin, gerek yok düşman olmaya… Unutma Vatana sıkılan her kurşun bir ihanet… Bedeli ya leştir, ya da ahrette zillet.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR