Adana'nın o portakalı dünyanın gündeminde

Adana'nın o portakalı dünyanın gündeminde

Adana'da 'kan portakalı' olarak bilinen ve özel bir tür olan 'Smith red blood', bu yıl farklı bir hasat dönemine girdi ve dünya genelinde yoğun talep görüyor. İşte, ayrıntılar...

Adana'da 'kan portakalı' olarak bilinen ve özel bir tür olan 'Smith red blood', bu yıl farklı bir hasat dönemine girdi ve dünya genelinde yoğun talep görüyor. Adana, Türkiye'nin önemli portakal üretim merkezlerinden biri olarak bilinirken, bu özel portakalın değeri her geçen gün artıyor.

haber1-004.jpg

Yüreğir ilçesinde yetiştirilen 'Smith red blood' portakalları, sadece yurt içinde değil aynı zamanda Rusya'ya, Doğu Avrupa'ya ve Suudi Arabistan'a ihraç ediliyor. Portakalın bahçede kilogram fiyatı 4 ile 5 lira arasında değişiklik gösterirken, özellikle popülerliği artan 'Smith red blood', kilogramı 8 ile 12 lira arasında satılıyor.

haber2-005.jpg

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Smith red blood'ın özelliklerini açıklarken, portakalın ocak ayının 20'sinden sonra hasat edilmeye başlandığını ve şubatın ortasına kadar devam ettiğini belirtiyor. Doğan, bu yılın hava koşullarının etkisiyle portakalın renginin beklenenden daha az kırmızı olduğunu ifade ediyor.

haber5.jpg

Geçen yıl kilogram başına 18-20 lira arasında satılan 'Smith red blood', bu yıl narenciye hasat bolluğu nedeniyle tarlada 8-12 TL arasında satılmaktadır. Ancak, Doğan, bu portakalın yurt içinde henüz bilinmediğini ancak yurt dışında talep gördüğünü vurguluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.