Ağır hasarlı yaşam: Türkmen Apartmanı

Ağır hasarlı yaşam: Türkmen Apartmanı

Hatay İskenderun’da ağır hasarlı binaların yıkımına bayram nedeniyle ara verilirken ilçede halen yıkılmayı bekleyen birçok ağır hasarlı bina bulunuyor. İlçede yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binaların arasında vatandaşlar yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

Hatay İskenderun’da depremden sonra yapılan tespitlerde ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalar yıkılmayı bekliyor. Depremde merkez Antakya ilçesine göre daha az etkilenen ilçede hasarlı olması sebebiyle kapı ve penceresi sökülmüş birçok yapı dikkat çekerken vatandaşlar yıkılmayı bekleyen binaların arasında günlük hayatına devam etmeye çalışıyor. İlçede bulunan Türkmen Apartmanı ise bunlardan sadece birisi.

Hatay Türkmen Apartmanı

BİR ÖRNEK ULUCAMİ CADDESİNDE

İskenderun Kurtuluş Mahallesi 80. Sokak’ta bulunan Türkmen Apartmanı yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalardan birisi. Apartmanın zemin katında eskiden bulunan dükkanların içinde görünen kolonlardan çürük olduğu belli oluyor. Apartmanın kapı ve pencereleri sökülmüş durumda ve içerisine girmek ise cesaret istiyor. Apartmanın ön cephesi Ulucami Caddesi tarafında bulunuyor. Cadde şehir trafiğinin işlek noktalarından biri konumunda ve yayaların çok bulunduğu bir yer.

Hatay Türkmen Apartmanı yıkılmayı bekliyor

Alışveriş yapmak, sahilden şehir merkezine ulaşmak gibi amaçlarla sık sık kullanılıyor. İlçede bulunan vatandaşların Dumlupınar Mahallesi, Pınarbaşı Mahallesi, Çay Mahallesi ve Pac Meydanı istikametine yaya veya araç ile gitmek için sık sık kullandığı caddede, yıkılmayı bekleyen apartmana 25 metre mesafede ise dolmuş durağı bulunuyor.

Türkmen apartmanının kolonları

“SIRA NE ZAMAN BİZE GELECEK?”

80. Sokak’ta ise müstakil evler ve apartmanın hemen yanında bulunan otele ait otopark yer alıyor. Müstakil evde yaşayan bir bölge sakini kendilerinde ve komşularında yatalak hastalar olduğunu, Türkmen Apartmanı’nın tehlike saçtığını ifade ediyor. Bölge sakini, apartmandan günün hemen her saatti parçalar düştüğünü, sesler geldiğini ve sokakta yaşayan, kim olduğunu bilmedikleri ‘tinerci’ olarak ifade edilen birkaç kişinin yıkılmayı bekleyen Türkmen Apartmanı’nda geceyi geçirdiklerini belirtiyor.

“Sıra ne zaman bize gelecek?” diye soran bölge sakini, apartmanın şiddetli bir artçı sarsıntıya dayanamayacağını dile getirerek bir an önce ilçede bulunan ağır hasarlı yapıların yıkılmasını talep ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.