Altındağ Veysel Tiryaki döneminde borçsuz belediye haline geldi

Altındağ Veysel Tiryaki döneminde borçsuz belediye haline geldi

Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, 2004 - 2019 yıllarında başkanlık yaptığı esnada Altındağ'ı borçsuz belediye haline getirdi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için geri sayım başladı. AK Parti'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki oldu.

2004 - 2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Tiryaki, Altındağ'ı borçsuz belediye haline getirdi.

Yeni bir belediyecilik modeli geliştiren Tiryaki, gereksiz harcamalar ve israfın önüne geçerek gelir artırıcı politikaları benimsedi. Mali disiplini sağlayan Veysel Tiryaki, yatırım harcamalarını da kat kat artırdı.

BORÇ ALMADI, BORCU DA YOK

2004'ten önce bütçesinin büyük bir kısmını personel giderlerine harcayan belediye, Veysel Tiryaki'nin gelmesiyle birlikte yalnızca bütçesinin yüzde 11'ini personel giderine harcamaya başladı.

Tiryaki döneminde hiçbir kurum kuruluştan tek kuruş borç almayan Altındağ Belediyesi’nin borcu da bulunmuyor. Tiryaki, bu belediyecilik anlayışıyla Altındağ’ın tez konusu olabilecek bir başarı hikayesine sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.