Ankara iş ilanları arasında satış elemanlığı öne çıkıyor

Ankara iş ilanları arasında satış elemanlığı öne çıkıyor

En çok eleman aranan meslekler hangileri? Hangi sektörlerde eleman ihtiyacı var? Ankara'da iş ilanları arasında hangi sektör ilk sırada? Ankara'daki iş ilanlarının sektörlere ve mesleklere göre dağılımını sizler için derledik.

En çok eleman aranan meslekler hangileri? Hangi sektörlerde eleman ihtiyacı var? Ankara'da iş ilanları arasında hangi sektör ilk sırada? Ankara satış elemanı ilanları neden öne çıkıyor?

Ankara'daki iş ilanlarının sektörlere ve mesleklere göre dağılımını sizler için derledik.

Başkent’te en çok bilişim sektöründeki firmalar eleman alımı için ilan veriyor. 

Sektörlerdeki iş ilanlarının departmanları ele alındığında ise Başkentli işverenler en çok satış bölümünde çalışacak eleman arıyor.

Teknolojik araçların kullanımının artması ile birlikte işverenler eleman alımlarını artık internet üzerinden yayımladıkları ilanlar üzerinden yapıyor. Yayımlanan bu ilanlara göre Ankara’da en çok iş ilanı veren sektörlerin başında bilişim sektörü geliyor. Sektörlerdeki iş ilanlarının departmanları ele alındığında ise Başkentli işverenler en çok satış departmanında çalışacak eleman arıyor. Satış departmanını mühendislik ve AR-GE takip ediyor. Meslek dallarını özele indirgediğimizde ise Başkent’te en çok eleman aranan meslek dallarının başında sekreter, kuaför, öğretmen, şoför, aşçı, mimar, garson ve teknisyen geliyor.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ BAŞI ÇEKİYOR

Günümüzde teknolojik araçların kullanımının artması ile birlikte işverenler eleman alımlarını artık internet üzerinden yayımladıkları ilanlar üzerinden yapıyor. Yayımlanan bu ilanlara göre Ankara’da en çok eleman aranan firma sektörleri ile meslek dallarını derledik. Muhabirimizin yaptığı araştırmaya göre Ankara’da en çok iş ilanı olan sektörlerin başında bilişim sektörü geliyor. Bilişim sektörünü, üretim/endüstriyel ürünler takip ederken, sırasıyla yapı, hizmet, sağlık, inşaat, savunma sanayi, yazılım, eğitim ve elektrik/elektronik sektörü takip ediyor.

SATIŞ DEPARTMANI İLK SIRADA

Sektörlerdeki iş ilanlarının departmanları ele alındığında ise Başkentli işverenler en çok satış departmanında çalışacak eleman arıyor. Satış departmanındaki en çok aranan iş pozisyonlarını ise satış temsilcisi, satış sorumlusu ve satış danışmanı geliyor. Satış departmanını mühendislik ve AR-GE takip ediyor. Hizmet departmanı 4’üncü sırada yer alırken, Pazarlama departmanı 5’inci, Bilgi işlem 6’ıncı sırada yer alıyor. Bu departmanları eğitim, sağlık ve üretim alanları takip ediyor.

KUAFÖR, ÖĞRETMEN, ŞOFÖR

Meslek dallarını özele indirgediğimizde ise Başkent’te en çok eleman aranan diğer meslek dallarının başında sekreter, kuaför, öğretmen, şoför, aşçı, mimar, garson ve teknisyen geliyor. Bu sırayı son dönemlerde popüler meslekler arasına giren güvenlik görevlisi takip ederken, vasıfsız eleman arayan işveren firmalarında çokluğu gözlerden kaçmıyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.