Arsuz'a turist akını: Sanki deprem olmamış...

Arsuz'a turist akını: Sanki deprem olmamış...

Depremden en çok etkilenen illerden Hatay’da, yıkımın en az gerçekleştiği ilçelerinden Arsuz tatilci akınına uğradı. İlçede bu sefer ünlü mekanlarda dondurma ve yemek yeme sırası oluştu. İlçenin şimdiki halini gören kişi “Sanki deprem olmamış…” diyor.

Hatay’ın turizmde gözbebeği Arsuz ilçesinin yaz aylarının gelmesiyle birlikte eski günlerine dönmüş olması dikkat çekiyor. İlçede birçok tarihi yapının bulunmasının yanı sıra deniz turizmi de gelenlerin sıklıkla tercih sebebi. İlçeye tatil veya bayram nedeniyle gelenler, dışardan gelen ve ilçede depremden sonra yaşanan yardım alma kuyruklarını gören bir kişiye yansıttığı düşünce ise ‘sanki ilçede deprem hiç yaşanmadı’ oluyor.

Arsuz'da dondurma kuyruğu

ŞİMDİ SIRA DONDURMA KUYRUĞU

İlçeye tatil veya bayram nedeniyle gelen yerli ve gurbetçi vatandaşların ilçede bulunan ünlü dondurma dükkanının önünde sıraya geçerek yaptığı alışverişin yanı sıra Uluçınar Çayı kenarında bulunan restoranlarda ise oturacak yer bulunmuyor. Geçen yıllarda ilçeye kazandırılan ve trafiğe kapatılan Eski Köyiçi yolunda da vatandaşlar mekanları dolduruyor. Sokak üzerinde bulunan kafe ve barların yanı sıra restoranların kalabalığı depremin ilk günlerini gören kişilere ‘sanki deprem hiç yaşanmamış’ düşüncesini yaşatıyor.

Arsuz sokakları

TRAFİKTE ESKİSİ GİBİ

Deprem öncesi ilçedeki ünlü dönercinin olduğu dükkanın olduğu bina ve karşısında bulunan binaların yarattığı boşluğun yanı sıra ilçe girişinde bulunan marketin binasının yarattığı boş alan ilçeye uzun süre sonra gelenlerin ilçeyi tanımamasına yol açarken, vatandaşlar kaldırılan enkazların kaldırımında ellerinde alışveriş çantaları ve dondurma külahlarıyla tatilin keyfini çıkarıyor.

Gündüz ilçenin plajlarında yüzen vatandaşlar akşamları çarşıda yürüyüşe çıkıyor. Bunun yanı sıra ilçede hem gece hem gündüz araç trafiğinin yoğunluğu da dikkat çekiyor. İlçe giriş ve çıkışında kolluk kuvvetleri uygulamalarına devam ederken, yaşanan metrelerce araç kuyruğu eskiden ünlü dönercinin bulunduğu binanın kavşağına kadar sürüyor.

Arsuz'da bayram yoğunluğu

ARSUZ İLÇESİ HAKKINDA KISACA

6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ilçede yaşanan yıkım az olması diğer ilçelerde yaşayan insanların da akınına uğramasına sebep olmuş depremden etkilenen diğer illerde olduğu gibi bu ilçede de yol kenarlarında yere atılan yardım yoluyla gelmiş kıyafetler görülmüş ve yardım alma kuyrukları yaşanmıştı. Depremden sonra ilçeye onlarca ilden yardım tırları gelmiş, ilçe halkının büyük kısmı gelen yardımlardan yararlanmıştı.

Hatay’ın Arsuz ilçesi nüfusuna kayıtlı kişi sayısı yaklaşık 90 bin kişi iken ilçede yaz aylarının gelmesiyle birlikte nüfusu 300 binin üzerine çıkıyor. Arsuz il, ilçe dışından gelen yerli vatandaşların yanı sıra yurtdışından gelen yerli ve yabancı vatandaşların da tatil merkezi konumunda. İlçede yaz aylarının uğrak yeri Arsuz ve Gözcüler plajlarının yanı sıra, yerli ve yabancı turistlerin merak ettiği kiliseler ve dereler bulunuyor. Şehrin giriş ve çıkışının trafiğinde seyretmek yaz aylarında saatler sürebiliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.