AŞTİ’de artık Wc ücretsiz

AŞTİ’de artık Wc ücretsiz

AŞTİ’de otopark ücretinin 1 TL’ye indirilmesinin ardından, 1.5 TL olan tuvaletler de ücretsiz hale getirildi.

Melih Gökçek’in yerine göreve gelen Mustafa Tuna yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi önemli bir karara daha imza attı. AŞTİ’de otopark ücretinin 1 TL’ye indirilmesinin ardından, 1.5 TL olan tuvaletler de ücretsiz hale getirildi. 

OTOPARK 7 TL’DEN 1 TL’YE

Büyükşehir’e ait otoparklarda olduğu gibi AŞTİ’deki otopark da ilk 1 ücretsiz, 24 saate kadar ise 1 TL’ye düşürülmüş, terminal çalışanları da yolcular da rahat bir nefes almıştı. AŞTİ otoparkında daha önceleri kademeli ücret uygulaması vardı ve taban ücret 7 TL’den başlıyordu. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Tuna yönetiminde Büyükşehir’den AŞTİ ile ilgili ikinci önemli karar geldi. Başkan Tuna’nın AŞTİ’deki tuvaletlerin ücretsiz olacağını duyurmasına rağmen halen ücret alındığıyla ilgili 07.05.2018 tarihli haberimiz üzerine gazetemize Büyükşehir’den bir açıklama geldi. 

HUKUKİ SÜRECİN ARDINDAN ÜCRETSİZ

Açıklamada “ÜCRETSİZ OLACAKTI” başlıklı haberimiz üzerine BUGSAŞ Genel Müdürlüğü ekiplerinin gerekli incelemeleri yaptığı belirtilerek, şu bilgiler paylaşıldı:
“Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi Kompleksi’nde (AŞTİ) bulunan umumi tuvaletlerin tamamen ücretsiz hale getirilmesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi ile ilgili 13.04.2018
tarih ve 658 sayılı karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkmış olup; kararın uygulamaya konulması için gerekli çalışmalar yetkili merciler tarafından ivedilikle yürütülmektedir. Bu bağlamda, söz
konusu tuvaletlerin hali hazırdaki işletme ruhsatları iptal edilmiş ve tahliye süreci başlatılmıştır. Hukuki süreçlerin de tamamlanmasıyla birlikte yeni uygulamaya geçilebilecektir.”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.