Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Bayramımız Kutlu Olsun

Bayramımız Kutlu Olsun

Ramazan ayının sona ermesi ile beraber beklediğimiz o kutlu güne, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Nerede o eski Ramazanlar dediğimiz, bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznü ile Ramazan Bayramına kavuşmanın sevinci yaşıyoruz. Bir yanımızın hüzün, bir yanımızın mutluluk olduğu bu hayırlı mübarek günde, herkesin Bayramını kutluyor, esenlikler diliyorum.

Elbette her Bayram, bir önceki Bayramı anımsatır nitelikte. Nerede o eski Ramazanlar ve Ramazan Bayramı sevinçleri dediğimiz her an, bu Bayram eskisini aratacak düşüncesine kapılıyoruz. Köylerden kentlere yapılan göçlerin, küçüklerin büyüklerini bilmediği yeni nesil soyların ve gezme tozma merakının artış gösterdiği son dönemlerde; her Bayram, bir önceki Bayramı aratır. Hatta aratmakla kalmaz, değiştirmek için de hiçbir şey yaptırmaz. Çünkü böyle gelmiş, böyle gitmiş kafasını iliklerimize kadar yaşatır.

Küçüklerin, büyüklerini ziyarete gittiği Bayramlar hep daha keyifli ve daha mutluluk verirdi. Şimdi ise; pandemi süreci sonrasında kimse kimseye gelmiyor, kimse de kimseye gitmiyor. Farkında mısınız bilmiyorum ama bir telefon açıp “alo” demek bile uzak.

Herkesin bir işi var, herkes bir koşturma derdinde, bir telaş ve kargaşa mevcut. Önceden bir telefon çalmasın akan sular dururdu. Şimdi ise bir yaprak kımıldamıyor. Eskiler mi güzeldi, yoksa eskiden mi insandık gerçekten anlamıyorum.

Umarım gelecek Bayramlarımızı hep beraber yaşamanın sevincine kavuşuruz. Emin olun böyle, böyle herkesin birbirinden uzaklaştığı, kimsenin kimseyi tanımadığı bir Dünya’da, öldüğümüz de mezarımızın başında bir kişi bile bulamayacağız.

Ben genç yaşımda bu durumun böyle olmasından hiç memnun olmadığım gibi, büyüklerimizin de bu konuda gençlere ve ailelere teşvik edecek ziyaretlerde ve tanışmalarda bulunmasından yanayım. Belki sizin akraba ve ailenizde hala güzel bir birlik beraberlik bütündür. Belki sizlerin aile ve soy kavramları çok değerli olmasından ötürü birbirini unutma ve birbirine gelip, gitmeme kavramları bile bilinmiyordur ama ben genel pencereden baktığımda ülke olarak bu durumdan şikayet eden büyük bir çoğunluk görüyorum.

Umarım gelecek her Bayram; insanların birbiri ile iç içe olduğu, kaos ve gürültünün uzak olduğu, savaşın olmadığı aksine barışın yoğun olduğu bir Bayram olarak geçer. Bu vesileyle, Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Gelecek Bayramlarda hep beraber olmamızı temenni ediyorum. Sağlık, huzur ve mutluluk daima sizinle olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR