Behçet Karabulut

Behçet Karabulut

"Liderlerin Yaşam Yolculuğu "

"Liderlerin Yaşam Yolculuğu "

Konfor Alanından Çıkarlar

Sadece öğrenmeye çalışmak yerine, insanlar kendilerini konfor alanından çıkararak rahatsız hissetmeyi hedeflemeli. Rahatsızlığın peşinden gitmek bireyleri gelişme yolunda daha hızlı bir yola sokar. Dolayısıyla, bir şeyi doğru yapmayı hedefleyenlerin ilk aşamalarda doğru yapıp yapmadığını sürekli sorgulaması gerekir.

Hata Limiti Koyarlar

Deneme yanılmayı teşvik etmek için, önce günde veya haftada yapılabilecek minimum hata sayısına yönelik bir hedef belirlenmeli. Tökezlemek zaten önceden planlanırsa, bireyler bunun hakkında daha az düşünür ve daha çok kendini geliştirilir.

Geri Bildirim Değil Tavsiye İsterler

Geri bildirimle geriye dönük oldukları için geçmişteki olumsuz bir eylem insanların eleştirmesine yol açarken olumlu bir geri dönüş almak desteklenmeyi sağlar. Oysa tavsiye ileriye dönüktür. Bu da insanları size mentörlük yapmaya ve hata yapmadan harekete geçmeye yönlendirir. Basit bir soru sorarak eleştirenlerin veya onaylayanların daha çok kişisel bir koç gibi yaklaşması sağlanabilir. Bu noktada "Bir dahaki sefere bunu nasıl daha iyi yapabilirim" demek tavsiye almak için yeterli bir soru.

Hangi Kaynaklara Güveneceklerini Bilirler

Hangi bilgilerin alınmaya değer olduğuna ve hangilerinin filtrelenmesi gerektiğine karar verilmeli. Başarılı olmak isteyen bireyler, bu konuda uzman olduğunu düşündüğü (güvenilirlik), kendisini iyi tanıdığına inandığı (yakınlık) ve onun için en iyisini isteyenleri dinlerler

Mükemmellik Değil, Başarı Ararlar

İlerleme, her kusurun ortadan kaldırılmasından değil, yüksek standartların korunmasından gelir. Bu yüzden kabul edilebilecek yahut yok sayılabilecek bazı eksiklikler belirlenmeli. Gerçekten en iyi performansa nerede ihtiyaç olunduğu ve hangi işe oldukça iyi demenin yeterli olabileceği öngörülmeli. Günün sonunda kendinize şu soruyu sormalısınız: İşinizi daha iyi hale getirdiniz mi?

Kendi Kendilerini Yargılarlar

Başkalarını hayal kırıklığına uğratmak, bireyin kendisinin hayal kırıklığına uğramasından daha iyi. Bir şeyi dünyaya yaymadan önce kişi, bu işin onu iyi temsil edip etmediğini değerlendirmeli. Eğer insanlara gösterdiğiniz tek iş bu olsaydı, bununla gurur duyar mıydınız?

Günlük Eziyetleri Neşe Kaynağına

İstikrarlı bir biçimde motivasyonu sürdürmek için, çeşitli oyunlar ile daha çok pratik kazanılabilir. tıp uzmanlarının doğaçlama komedi oyunlarında anlamsız kelimeler kullanarak sözsüz iletişim becerilerini geliştirmesi gibi eğlenceli beceri geliştirme egzersizleri düzenlenebilir.

İşler Sarpa Sarınca İlerleyebilmek İçin Geri Çekilirler

Çıkmaza girilirse geri dönüp yeni bir yol bulmanın zamanı gelmiş demek. Bu, kulağa çalışmaların gerilemesi gibi gelse de genellikle ilerlemeye giden yolu bulmanın tek yolu olarak değerlendirilmeli.

Öğrenmek İstediklerini Öğretirler

Bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu onu öğretmek denilebilir. Birçok kişi bir konuyu başkasına anlattıktan sonra daha iyi anlar ve açıklamak için zaman ayırdığınızda daha iyi hatırlar. Bu, her bireyin farklı bir beceri veya bilgi öğrettiği gruplar halinde yapılabilir.

Görmezden Gelinen İnsanlara Kapı Açarlar.

Başarılı kişiler, sadece üstün yetenekli öğrencilere veya yüksek potansiyele sahip çalışanlara değil, herkese yatırım yapar ve herkes için fırsatlar yaratan bir sistem oluştururlar. İyi bir sistem, etkin olmayanlara ve yeteneklerini hemen açığa çıkaramayanlara ne kadar ilerlediklerini gösterme şansı verir.

Zihinlerinde Zaman Yolculuğu Yaparlar

İlerlemeyi takdir etmekte zorlananlar, başardıklarını fark edebilmek için geçmişteki halinin şu ana kadar kat ettiği yolu nasıl göreceğini düşünmeli. Eğer beş yıl önce şimdi neyi başardığınızı bilseydiniz, ne kadar gurur duyardınız?

Beyniniz ve Bahtınız açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR