Soner Cengiz

Soner Cengiz

BAYRAMLAR

BAYRAMLAR

 

        Mübarek kurban bayramını geride bıraktık, çok kötü geçen günler sonucunda inşallah güzel günlere doğru gideriz.

         Bayramlar birleştirici bütünleştirici olmalı amma velakin her geçen gün bayramlar bayram olmaktan çıkıyor sadece tatil havasında geçiyor. Ziyaretçiler, gelmeler gitmeler her geçen gün daha da azalıyor. Eski bayramları hatırlıyor ve çok özlüyorum. Gelen giden eş dost akraba komşu ziyaretlerinden evden çıkmaya fırsat bulamazdık.

       Şimdi akrabalar başka işlerle meşgul, komşuluk zaten yok, yazık oluyor bayramlara, yazık oluyor akrabalıklara.

       Tabi bunda başkalarını değil kendimi de eleştiriyorum toplumun ortak hastalığı haline gelmiş durumda herkesten uzak durmak.

      İnsanlar birbirine güvenmiyor, akraba akrabaya küs, maddi manevi çekişmeler, yazık güzel insanımın güzel duyguları her geçen gün köreliyor ALLAH yardımcımız olsun İnşallah.

       Gelelim futbol bayramına; Fenerbahçe Kasımpaşa maçı hariç diğer maçlar yazımı yazdığım gün itibariyle oynanmış oldu liderden başlamak en doğal hakkım ve liderinden hakkı diye düşünüyorum. Başakşehir istikrarlı gidişini devam ettiriyor ve Abdullah Avcı kazanmalarına rağmen mutlu olmadığını beyan etmiş skordan çok oyuna bakıyor ve doğru bakıyor elbette, skor bir günlük oyun devamlılık gerektiriyor, Gaziantep daha iyi oynamasına rağmen pozisyonları iyi değerlendiremedi veya kaleci Volkan Babacan’ı geçemedi. Ligde 4 te 4 yaptı yoluna devam dedi Başakşehir. bence bu istikrar devam edecek.

        Beşiktaş iyi futbol ve net bir skorla 2 -0  la  Akhisarı geçti bir nevi de şeytanın bacağını kırmış oldu Beşiktaş’a ters gelen bir takımdı Akhisar, ama bu sefer Beşiktaş istediğini aldı ve Galatasaray derbisine moralli bir şekilde çıkacaklar.

     Tabi Galatasaray da iyi gidiyor onlar içinde önemli  bir maç fakat Beşiktaş in bu maçı seyircisinin büyük desteğini alarak favori olması bekleniyor, fakat benim içimdeki futbol melekleri Galatasaray’ın maçı alacağı yönünde telkinde bulunuyor ancak tek gerçek var eğer iki takımda cesur oynarsa çok zevkli bir maç olacağı kesin, şimdiden herkese iyi seyirler diliyorum.

     Galatasarayın Eren’i var Derdiyok ,özlemiş olduğumuz bir rovaşata golü, bir o kadar da güzel kafa golüyle kaliteli bir futbolcu olduğunu ispatladı. Ancak Galatasaray oynadığı futbol ve futbolcu kalitesiyle taraftarını tatmin etmedi .Sabri’ye güven ve sevgi kalmamış lakin hala Sabri banko oynuyor defans yine evlere şenlik, rakibe çok pozisyon veriyor. gerçi Çaykurize çok üstlerine gelmedi ama geldikleri pozisyonlarda tehlike yarattı.Galatasaray kaybetmeye başlarsa devamı gelir diye düşünüyorum.

    Fenerbahçe şu an ligdeki 4.macini oynamadı,ama konsantre yok, istek yok birbirlerine güven yok neden böyle olduğunu sorunun nerde olduğunu kestirmek çok zor ve bizim işimiz değil,

     Teknik heyet ve yönetim bir an önce tedbir almalı çünkü Fenerbahçe taraftarı alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya ve ne reaksiyon göstereceğini kestirmek zor teknik heyetin işi kolay. takımı ben kurmadım ki benden bu kadar der, aradan sıyrılabilir. ancak Aziz Başkan’ın başı çok ağrır gibi geliyor taraftar ona sahip çıktığı gibi hesap sormasını bilir.

       Fenerbahçe bir iki maç daha kaybederse çok şey kaybeder bugünkü maçı da almaktan başka çareleri yok eğer tersi bir durum olursa Fenerbahçe de devrim olur aziz başkan herkesle kavgalı olabilir ama taraftar desteğini kaybeder ve taraftarı tehdide devam ederse beklemediği sonuçlarla karşılaşabilir Fenerbahçe düşmanlarına gün doğar.

      Trabzonspor her zaman ki gibi hatta daha da kötü başladı Başkan Muharrem Usta’nın da Aziz Başkan gibi başka işlerle uğraşmayıp bir an önce tedbir alması gerekir, yoksa Trabzon da işler daha da kötüye gider,     

      Trabzonspor, Türk futboluna her zaman  renk katmıştır, eski günlerine dönmesi dileğiyle, Birde Trabzonspor’un ve diğer takımların düştükleri kötü durumu iyi irdelemek lazım neden bu durumlara düştüklerini.

      Bence en büyük sebep liyakatsiz idarecilerdir. Kendi reklamı ve çıkarları için oralara çöreklenmiş yöneticilerdir.T akım ruhu  olmayan, üretmeyen, sadece tüketen, yöneticilerdir.

     Maalesef şu an Türk sporunun bir adım ileri gitmemesinin sebebi liyakatsiz idareci ve siyasilerdir. Lafım ortaya, üzerine almak isteyen alsın benim derdim TÜRKİYE’mdir, benim sevdam al yıldızlı bayrağımdır.

    Kim onu göndere çektirirse benim yanım onun yanıdır.

    Bu vesileyle tüm İslam aleminin bayramını kutlar, savaşsız,çocukların anaların babaların ağlamadığı bir dünya temenni ederim.

    Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR