Birçok üniversitede eksi net skandalı! 4 yıllık bölümlere yerleştiler...

Birçok üniversitede eksi net skandalı! 4 yıllık bölümlere yerleştiler...

YÖK Atlas verilerine göre, YKS’de eksi net yapanlar üniversitede 4 yıllık bölümlere yerleşebiliyor. Eksi net ile en çok girilen bölüm ise iki yıllık çocuk gelişimi.

Yükseköğretim Kurulu YÖK Atlas verilerine gelen son güncellemeye göre, barajın kaldırılması üniversite kazanmayı eksi netlere kadar düşürdü. Baraj uygulaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talebiyle kaldırılmıştı. Bu yıl 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS'de toplam sorularda eksi netler göz önüne çıktı.

-8,75, -7,25, -9,5 net yapan kişiler bazı üniversitelere yerleşti. Özellikle çocuk gelişimi bölümünün önlisans programlarındaki eksi net oranları dikkat çekti. Eksi netlerle hem iki yıllık hem de dört yıllık bölümlere yerleşildi.

702-x-351-piksel-4.pngÖte yandan özellikle Türk Dili ve Edebiyatı’na girenlerin netleri de dikkat çekti. Fatih Sultan Mehmet, Kapadokya ve Haliç üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazananlar 0’ın altında Türkçe neti yaptı.

702-x-351-piksel-3.png

Bir diğer eksi netle yerleşme de tarih ve fizik bölümünde oldu. Bu bölümleri kazananlar YKS’de kendi bölümlerinin sınavlarında eksi net yaptı.

İşte detaylar...

FİZİK

Konya Selçuk Üniversitesi'nde -0,75 net ile Fizik bölümüne girenler dikkat çekti. Öte yandan Bursa Uludağ Üniversitesi 0, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi -0,25, ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde yine 0 netle fizik bölümüne yerleşildi.

TARİH-1

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi -1,75, Manisa Celal Bayar Üniversitesi -1 Malatya İnönü Üniversitesi -0,5, Karabük Üniversitesi ise -1,25 net yapan öğrenciler Tarih bölümünü kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.