Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Bu Ortamda Futbol Gelişmez

Bu Ortamda Futbol Gelişmez

2022-23 Süper Lig’de sezon sonuna yaklaşırken, amatör ve altyapı takımlarının çaresizliğine değinmeden edemeyeceğim. Süper Lig’de her hafta hakem ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) tartışmaları devam ederken ve spor kulüplerinin adeta yağmur etkisi oluşturan açıklamalarını gördükçe, içerisinde bulunduğumuz ortamda; bu ortamda futbol gelişmez diyorum.

Gerçekten haklı olmadığı inkâr edilemeyecek bir söylemdir bu. Aslında sadece benim değil, tüm futbol izleyen kitlenin de dilinde bu söylem var. Hemen, hemen herkes yaşanan tartışmalardan oldukça rahatsız olmuş durumda.

Süper Lig’de durum böyleyken, amatör liglerde mücadele eden ve spor kulüplerinin altyapı takımlarının da geleceğinin karanlık olduğunu düşünüyorum. Her hafta oynanan müsabakalarda, hakem ve MHK kararları tartışmalara konu olurken, bir Allah’ın kulunun “biz yanlış yaptık, özür dileriz” açıklamasını göremiyor, aksine “battı balık yan gider” izlenimine kapılıyoruz.

Süper Lig, profesyonel bir lig olmasının yanı sıra ülkemizin Avrupa süper müsabakalarına açılan kapısının da, ta kendisidir. Ancak profesyonel düzeyde; kulüp, oyuncu ve yönetim tartışmalarının yanı sıra sadece hakem, VAR sistemi ve MHK’nın yönetiminin tartışılması Süper Lig’in vizyon kalitesine de gölge düşürmektedir.

Takımların her yıl peşinde koştuğu ve almak için birbiri ile yarışa girdiği futbolcuların, Süper Lig’e Çin Ligi ve Hindistan Ligi muamelesi yapar gibi olumsuz bakmaları da bu yaşananları destekler nitelikte. Oysa bu tam tersi olmalı ve futbol severler sadece; hakem, VAR sistemi ve MHK kararlarını tartışmanın yanı sıra; oyuncu ve kulüp yönetimlerini de eleştirmeliydi.

Ancak ülkemizde bu durum birkaç sezondur bu yanlışlıklarla devam ediyor ve Avrupa basınında da kendisine yer buldu. Adeta kendimizi, başkalarına güldürecek sahneyi oluşturduk ve turneye çıkmamıza bile gerek kalmadan manşetlerde yer alıyoruz.

Profesyonel Süper Lig’de oynanan futboldan ve futbolcudan çok, hakem ve MHK kararlarını tartışırken, amatör liglerde yaşam mücadelesi veren spor kulüplerinin durumunun daha kötü olduğunu düşünmemek elde değil.

Bir, bir kapanan altyapı ve amatör kulüplerin varlığı bilirken, gelecek süreçte çocuklarımızın oynayacağı bir altyapı takımı veya amatör takım bulamayacağını düşünüyorum. Umarım ülkemizde futbolun gidişatı değişir. Elbette sihirli değnek dokunuşu beklemiyorum ama yapılan yanlışların da ülke futbolunun kalitesine zarar vermesinden dolayı alınan kararları ve yapılan uygulamaları kınıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR