Burası Ege veya Akdeniz değil: Serinlemek isteyen tatilciler buraya akın ediyorlar!

Burası Ege veya Akdeniz değil: Serinlemek isteyen tatilciler buraya akın ediyorlar!

Yaz sıcaklarından bunalan tatilciler Ege veya Akdeniz yerine artık burayı tercih ediyorlar. Serinlemek isteyen tatilciler Hazar Gölü'ne akın ediyor. Plajlar insan kaynıyor!

Tatilcilerin yeni gözdesi Hazar Gölü insan kaynıyor. Ege ve Akdeniz'in yakıcı sıcağından kaçan insanlar Hazar Gölü'nün plajlarına akın ediyor. Doğunun gizli denizi diye de bilinen Hazar Gölü'ndeki yoğunluk böyle görüntülendi. Hazar Gölü'nde işletme sahibi Mehmet Bahçeci yoğunluğa dikkat çekerek, "Burada bulunan evlerimiz ağustos ayının sonuna kadar dolu" dedi.

Mehmet Bahçeci, Hazar Gölü'ndeki plajlara gelip serinliğin tadına varan vatandaşların mutluluklarının yüz ifadelerinden görldüğünü belirtti. Plajlara çevre illerden yanı sıra Ege'den, Akdeniz'den hatta Ankara'dan bile gelenler var.

tatilcilerin yeni gözdesi hazar gölü plajı

TATİLCİLER AKIN EDİYOR

Meteoroloji uzmanlarının sürekli yaptığı sıcaklık uyarıları etkisini gösteriyor. Serinlemek isteyen tatilciler ise 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü’nün kıyısında bulunan plajlara akın ediyor.

YENİ GÖZDE: HAZAR GÖLÜ

Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Mardin ve Batman başta olmak üzere çevre illerdeki tatile gitmek isteyen vatandaşlar, denize uzak olmaları nedeniyle Hazar Gölü’nü tercih ediyor. İki ada ve saklı şehri bulunan Hazar Gölü çevresi tatilcilerin gözde mekanı oldu. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü’nde tatilciler şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkanları da buluyor.

tatilcilerin yeni gözdesi hazar gölü plajı

"AĞUSTOS AYININ SONUNA KADAR DOLU"

Hazar Gölü’nün başlı başına bir değer olduğuna dikkat çeken işletme sahiplerinden Mehmet Bahçeci şu ifadeleri kullandı:

“Ege ve Akdeniz’i aratmıyor sözü burada gerçeği yansıtıyor. Bunaltıcı sıcaklardan serinlemek için yoğun bir talep var. Buraya gelen insanların mimiklerine baktığımız zaman çok mutlu olduklarını görebiliyoruz. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Doğu ve Güneydoğu başta olmak İç Anadolu’dan, hatta Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelen vatandaşlarımız da var. Şu an burada yabancı turistlerimiz de var. Burada bulunan evlerimiz zaten ağustos ayının sonuna kadar dolu. Buraya gelen ya da gelecek olan misafirlerimiz hayal kırıklığı yaşamayacaklardır. Çünkü burası gerçekten güzel bir bölge.”

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.