Ciğerlere duman testi

Ciğerlere duman testi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan karbonmonoksit testinde 0-3 rakamı şehrin havasından kaynaklı olabiliyor. Ancak 6 rakamı tiryakiler için kırmızı alarm anlamına geliyor. 

Ankara İl Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz karbonmonoksit testi yapıldı. Yapılan testte sonuçları yüksek çıkan sigara tiryakilerini korkarken sigara kullanmayanlar gönül rahatlığıyla cihazın başına geçti. İl sağlık görevlilerinin verdiği bilgiye göre cihazda çıkan 0-3 aralığı şehrin kirli havasından da kaynaklanabiliyor ve normal kabul ediliyor. Ancak kırmızı renkli 6 rakamı tehlikenin başladığını gösteriyor. 

PASİF İÇİCİLERDE 4-6 RAKAMI ÇIKIYOR

Gazetemize bilgi veren İl Sağlığı görevlileri pasif içicilerin ya da evinde sigara içilen kişilerin mutlaka bu durumdan etkilendiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Milyonda bir parçacığı yani ciğerinizdeki basınçla ciğerinizdeki karbonmonoksit oranınızı ölçüyor. Ankara genelinde bu cihazda 0-3 arası yeşil ışıksa bu normaldir. Yani sigara kullanmıyorsun ya da ciğerlerin dışarıdaki kirli havayı kaldırıyor anlamına gelir. Eğer evde içen birisi varsa 4 ile 6 arasında bu pasif içicilik anlamına gelir. Sarı ışık yanmaya başlar. Çünkü etrafınızda sigara içen insanlar mutlaka sizleri de etkiler.”
 
TEHLİKE 6’DAN SONRA BAŞLIYOR

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Tehlike 6’dan sonra başlar. Artık zehirlenmişsiniz demektir. Işık kırmızı yanmaya başlar. Soba gazı bir gecede 200 rakamları şeklinde üfler. Siz de bu rakamı artırarak üflediğinizde zaman geçtikçe zehirlenmiş oluyorsunuz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.