Depremzede öğretmenlerden çağrı! "Bizi unutmayın"

Depremzede öğretmenlerden çağrı! "Bizi unutmayın"

Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı ilk kabine toplantısı yapıldı. Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada öğretmen ataması yapılacağını da duyurdu. Depremzede öğretmenler ise "Bizi unutmayın" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı kabine toplantısı, yerel seçimin ardından ilk kez gerçekleşti. 3 saat süren toplantıda farklı konular masaya yatırıldı. Erdoğan, öğretmen ataması yapılacağını söyledikten sonra depremzede öğretmenler ise çağrıda bulundu.

"MİLLETİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ"

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 14-28 Mayıs ve 31 Mart seçim sonuçlarının parlamenter sisteme dönüş kapısını kapattığını belirtti. Enflasyonla mücadelede tavırlarının kalıcı refah artışını sağlamak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik." diye konuştu.

basliksiz-1-kopya.jpg

"NETANYAHU GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞ BİR YÖNETİMDİR"

İsrail ile ticaret eleştirilerine sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Jet yakıtı konusunda iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde askeri amaçla kullanabilecek hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran-İsrail gerginliği ile ilgili de "13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir." dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakinen bildiklerini belirten Erdoğan, "Bu konuda tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk, duracağız. Abuk sabuk vaatlerin adeta havada uçuştuğu 31 Mart seçim sürecinde maruz kaldığımız onca baskıya rağmen seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu kararlı duruşumuzun Türkiye ve Türk ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu inşallah zamanla hep birlikte daha da iyi göreceğiz. Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren piyasa beklentileriyle de uyumlu bir şekilde düşüşe geçmesini bekliyoruz" dedi.

deprem.jpg

ÖĞRETMEN ATAMASI SÖZ KONUSU MU?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmen atamaları yapılacak mı?" sorusuna şunları söyledi;

"Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor"

DEPREMZEDE ÖĞRETMENLERDEN ÇAĞRI; "BİZİ UNUTMAYIN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarının yapılacağı açıklamalarından sonra 1 yıldan fazla bekleyen 5 binin üzerinde depremzede öğretmenler Cumhurbaşkanına çağrıda bulunarak "Bizi unutmayın" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.