Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan Pişkin nereli ve kaç yaşında?

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan Pişkin nereli ve kaç yaşında?

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan Pişkin nereli ve kaç yaşında?

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan Pişkin nereli ve kaç yaşında?7

Ramazan Pişkin, 1972 yılında Diyarbakır'da doğdu ve Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla tanınıyordu. Kendisini yetiştirmek amacıyla İslamiyet'e dair kitaplar okuyarak bilgi birikimini artırdı. Ancak bu süreçte çevresinden "Deli" olarak tanımlandığını ve hakaretlere maruz kaldığını ifade etti.

2015 yılından itibaren özellikle Diyarbakır Ulu Cami ve diğer camilerde yaptığı dini konuşmalarla adını duyurmaya başladı. Bu konuşmaları sosyal medya platformlarında paylaşılınca, geniş bir takipçi kitlesi edindi. Ancak, Ramazan Pişkin'in hayatı sadece dini konuşmalarla sınırlı değildi.

2020 yılında, haftada bir gün mezarlıklardaki ağaçları budayarak ve tespihçilere yardımcı olarak geçimini sağladığını belirtti. Aynı yıl gözaltına alındı ve Elazığ'da bulunan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırıldı. Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararıyla, belirli aralıklarla muayene olma şartıyla serbest bırakıldı.

Ramazan Pişkin'in hayatı, 8 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakır Ulu Cami'yi ziyaret eden bir kadına yönelik sözlü taciz ve ifşa ettiği suçlamasıyla gündeme geldi. Bu olay sonucunda başlatılan soruşturma ve "cinsel taciz suçu"ndan açılan davada mahkeme kararı verildi.

Ramazan Pişkin, İstanbul'a gelerek çay ocağı işletmeye başlamıştı. Ancak ne yazık ki, İstanbul'da çay ocağında bıçaklanarak hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.