Gençlerbirliği taraftarı takımını İzmir’de yalnız bırakmadı

Gençlerbirliği taraftarı takımını İzmir’de yalnız bırakmadı

Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasında İzmir temsilcisi Altınordu evinde karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. Bornova Aziz Kocaoğlu stadyumunda oynanan kritik mücadelede altın değerinde üç puanın sahibi Altınordu oldu.

Spor Toto 1.Lig'de düşme potasını yakından ilgilendiren mücadelede Altınordu, Gençlerbirliği'ni Ali Özgün ve Emircan Gürlük'ün golleriyle 2-1 mağlup ederken konuk ekibin tek golü yeni transfer Gabriel Torje'den geldi. Altınordu aldığı kritik galibiyetle puanını 16'ya yükseltirken, Gençlerbirliği ise 7 puanda kaldı. Kümede kalmak adına ligin ikinci yarısına büyük bir yapılanma ile başlayan Gençlerbirliği'nde taraftarlar takımlarını ilk maçında yalnız bırakmadı. Gençlerbirliği'nin Altınordu ile deplasmanda oynadığı maçı 150 civarında taraftar tribünde takip etti.

11111111.jpg

MAÇ ÖNCESİ TAKIMA MORAL ZİYARETİ

Gençlerbirliği taraftarları, karşılaşma öncesinde kulübün konakladığı otele giderek futbolcu ve teknik heyete moral ziyaretinde bulundu. Ziyarette Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş ve yöneticiler de yer alırken, taraftarlar takıma yeni kazandırılan transferleri de yakından görme imkanı yakaladı.

10 YENİ TRANSFER İLK 11'DE!

Gençlerbirliği'nin Altınordu maç kadrosunda Teknik Direktör Mustafa Dalcı, ilk 11'de yeni transferlerden 10 isme birden görev verdi. Ligin ilk yarısında oynayan futbolculardan sadece Barış Alıcı maça ilk 11'de başladı. Yenilenmiş kadrosuyla Altınordu karşısında ikinci devrenin ilk maçına çıkan Gençlerbirliği, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Üst üste 17. maçını kazanamayan kırmızı-siyahlılar, peş peşe 8. yenilgisini alarak kulüp rekorunu kırdı.

444444444.jpg

TEKNİK DİREKTÖR MUSTAFA DALCI'DAN VAR İSYANI

Gençlerbirliği'nin başında çıktığı 8. maçı da kaybeden Teknik Direktör Mustafa Dalcı, maç sonu basın toplantısında, "Maçın ilk yarısında iptal olan golümüz VAR’dan döndü. Bunun incelemesi 3-4 dakika sürdü ve iptal ettiler. Karar da doğru olabilir. Son saniyelerde Mete Kaan ile penaltı şüphesi olan pozisyon vardı. Bu pozisyonla ilgili incelemeyi ise 4 saniyede yaptılar. Acemice goller yedik. Özellikle yediğimiz ilk gol çok acemiceydi, bizi üzdü. Sonrasında pozisyonlara da girdik. 2-2’yi yakalayabilirdik. Alabileceğimiz 1 puana üzüleceğimiz bir maçtan yenilgiyle ayrılıyoruz" açıklamalarını yaptı.

333333333.jpg

TARAFTARLAR İLK SAYFA'YA KONUŞTU

İzmir'den eli boş dönen Gençlerbirliği'nde taraftar Mücahit Altunok, "Sezonun ilk yarısını 7 puanla bitirebildik. Yeni transferlerden nasıl bir verim alacağız muamma. Altınordu maçıyla kesin hüküm verilmemeli, ama sonraki iki maçımız Boluspor ve Pendikspor gibi doğrudan rakibimiz olmayan iki ekiple. Transferlerimizden birçoğu uzun zamandır süre alamamış futbolcular. Metin Diyadin'i takımda tutamamamız çözülmenin başlangıcı oldu" dedi. İlker Çolak ise kendisini en heyecanlandıran transferin Abdullah Durak olduğunu ve lig sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Tevhit Yavuz ise, "Sezonun ilk yarısında konsantrasyon sıkıntımız vardı. Yeni transferlerimiz tecrübeli futbolcular. Özellikle kaleci Nurullah'ın transferi çok olumlu" diye konuştu.

Faruk GÖKYURT / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum