Haberimiz ekipleri harekete geçirdi: Ulus Zafer Anıtı zemin çalışmaları başladı

Haberimiz ekipleri harekete geçirdi: Ulus Zafer Anıtı zemin çalışmaları başladı

2 Aralık 2023 tarihinde yayınladığımız, “Atatürk Heykeli’nin zemini söküldü: Ortaya kötü görüntüler çıktı’’ başlıklı haberimiz yetkilileri harekete geçirdi. ABB, Ulus Meydanı’nda zemin bakım, onarım ve temizlik çalışmaları başlattı.

Ulus Zafer Anıtı tabanındaki mermer yenileme çalışmaları gecikince açılan çukurların içi yağmur sularıyla dolmuş ve anıt çevresindeki çöpler kötü görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Vatandaşların tepkisine neden olan kötü görüntüleri haberleştirmiştik. Gelen şikâyetleri ve 2 Aralık 2023 tarihinde yayınladığımız, Atatürk Heykeli’nin zemini söküldü: Ortaya kötü görüntüler çıktı’’ başlıklı haberimizi dikkate alan ABB sahaya bakım ve onarım ekipleri göndererek zemin yenileme çalışması başlattı.

basliksiz-1-003.jpg

HABERİMİZ KARŞILIK BULDU

Başkentlilerin uğrak noktalarından olan Ulus Meydanı çevresindeki kötü görüntüler hakkında yaptığımız haberiz üzerinden 3 gün geçtikten sonra bakım çalışmaları başlatıldı. Tarihi meydanın zeminindeki onarım çalışmaları sahaya gönderilen bakım ve onarım ekiplerince başladı. Zemin çalışmaları için sökülen mermerler yenileriyle değiştirilecek. Yapılan çalışmalar vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı.

ara-002.jpg

1 HAFTAYA KADAR BİTER

Anıt çevresindeki kötü görüntülerden haberleri olduğunu söyleyen ekip çalışanları, şikâyetler üzerine derhal saha gönderildiklerini belirtti. Eskiyen zemindeki mermerlerin üretim sürecinin uzadığını aktaran görevliler, vatandaşın hassasiyetinin normal olduğunu dile getirdi. Öncelikle zeminde bulunan mermerlerin çoğunun değişeceğini belirten görevliler daha sonra da temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirileceğini söyledi. Çalışmaların ise normal şartlarda 1 hafta içinde bitirileceği bilgisi paylaşıldı.

ara2-002.jpg

KENT TEMİZLİK İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİLGİLENDİRME

Yaptığımız haber üzerine ABB, Kent Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü gazetemizle şu bilgileri paylaştı: “Daire Başkanlığımız Kent Temizlik İşleri Şube Müdürlüğünce; Ulus Atatürk Heykeli ve Çevresinde 3 farklı temizlik çalışması icra edilmektedir. Bunlar; 1. El İle Temizlik Ekiplerince her gün rutin olarak Atatürk Heykeli çevresindeki (avlusundaki)atıkların temizlenmesi, 2. Mini Süpürge Araçları ile her gün rutin olarak Atatürk Heykeli çevresinde (avlusunda) temizlik çalışması, 3. Yıkama Ekiplerince mevsim koşullarına uygun olacak şekilde belirli periyotlarda ve her resmi tören öncesi ve sonrasında Atatürk Heykeli mermer kaidesi ile çevresinin (avlusunun) sıcak su ile yıkanması çalışmaları yapılmaktadır. İlgi ve uyarılarınız için teşekkür ederiz.”

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.