Haymana Belediyesi’nde mesire alanı açılışı ve şenlik

Haymana Belediyesi’nde mesire alanı açılışı ve şenlik

Hüsameddin Ankaravi Camii ve Türbesi bitişiğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Haymana Belediyesi ve Kulu Belediyesi işbirliği ile yapılan Hıdırellez Mesire Alanı’nın Açılışı ve Hıdırellez Şenliği yapıldı.

Mesire alanının açılışı ve Hıdırellez Şenliğine; Haymana Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Karaca, AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can, Meclis Üyeleri, STK Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

DÜNYANIN EN İYİ TERMAL SUYU

Çocuk Şenliği ile başlayan programda bir konuşma yapan Haymana Belediye başkanı Özdemir Turgut, tarih ve kültürle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Hacı Bayram Veli Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bir ekip iki hafta boyunca mahallelerimizde araştırmalarda bulundu. Tarihi eserlerimizi kayıt altına alıp yeni eserleri ortaya çıkarmak için çalıştı. Bu çalışma kitap haline gelecek. Bunun yanı sıra ‘Dünyanın En İyi Termal Suyu’na sahibiz. Sakarya Meydan Muharebesinin geçtiği topraklar Haymana. Tarih kitaplarında bu savaşın Haymana’da geçtiği bilgisi yer alacak. Karahoca Camiimizin restorasyonu devam ediyor. Kısacası, Tarih, Termal, Turizm ve Tarım…” dedi.

HAYMANA’DA ÇİFTE BAYRAM

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ise 1200’lü yıllarda yapılan bu Camii’nin etrafında böyle bir hizmet yapmalarına vesile olduğu için Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’a ve Haymana Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından yöresel sanatçıların söylediği türkülerle halaylarla coşan Haymanalılar adeta çifte bayram yaşadı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.