İzmir'in korku filmlerine konu olan hayalet köyü!

İzmir'in korku filmlerine konu olan hayalet köyü!

İzmir'in gizemli ve ürkütücü olan Lübbey Köyü, son dönemlerde bir korku filmi sahnesine dönüşmüş durumda. Neredeyse tamamen terk edilmiş olmasına rağmen, korku severler ve meraklıların ilgisini çeken bu köy, ıssızlığıyla dikkat çekiyor.

Lübbey Köyü'nün hayalet köy olma süreci, geçmişten günümüze uzanan bir serüvene sahip. Elektrik yaylaya gelince ve engebeli bir araziye kurulmuş olmasıyla beraber, köylülerin göç etmesi, köyü adeta terk edilmiş bir hayalet köy haline getirdi. Özellikle Osmanlı Dönemi'nden kalma evleriyle dikkat çeken Lübbey Köyü, tarihi ve doğal güzellikleriyle de biliniyor. Ancak, köye ulaşımın zorluğu ve yolun oldukça bozuk olması, bu köye ulaşmayı zorlaştırıyor.

lubbey-koyu.jpg

KÖYE ULAŞMAK ZOR

Lübbey Köyü'ne ulaşmak için, Ödemiş'in merkezine gelip kuzey yönünde ilerlemek gerekiyor. Ortaköy ve Üzümlü köylerini takip ederek Çamyayla Köyü'ne ulaşılıyor ve sonrasında Lübbey Köyü'ne varılabiliyor. Ancak, deniz seviyesinden yaklaşık 500 metre yükseklikte bulunan köye ulaşmak, dağlık arazide ilerlemeyi gerektiriyor ve beklenenden daha uzun sürebiliyor.

lubbey-koyu.jpg

İZMİR'İN MİSTİK KÖYÜ

Lübbey Köyü'nün hayalet köy olarak anılması, sadece terk edilmişliğiyle değil, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleriyle de ilgi çekici bir hikayeye sahip olmasından kaynaklanıyor. İzmir'in bu mistik köyü, sıradışı atmosferiyle meraklı gezginlerin ve korku severlerin dikkatini çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

lubbey-koyu.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.