Kahraman şoföre ödül

Kahraman şoföre ödül

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, EGO otobüsünde yolculuk yaparken rahatsızlanan küçük kızı, sefer rotasından çıkarak hastaneye yetiştiren şoför Fevzi Bölükbaşı’nı altın ile ödüllendirdi.

Geçtiğimiz günlerde EGO otobüsünde bir yolcu fenalaşmış durum otobüsteki vatandaşlar ile EGO şoförü Fevzi Bölükbaşı tarafından fark edilmişti. Şoför ve vatandaşlar rahatsızlık geçiren küçük kızı otobüsle rotadan çıkarak hızlı bir şekilde hastaneye götürüp anında müdahale edilmesini sağlamıştı. Küçük kızın hayatını kurtaran Bölükbaşı Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay tarafından iki altın hediye edilerek ödüllendirildi.

VİCDANEN GÖREVİMİZİ YAPTIK

Olay hakkında gazetemize konuşan Bölükbaşı, “524 ile servis güzergâhından gelirken küçük bir kız çocuğunun rahatsız olduğunu duydum. O sırada hareket halindeydik. Arkadaşları kalp rahatsızlığı olduğunu söylediler. Bizde vicdanen görevimizi yaptık rotamızı hastaneye çevirdik. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Biz üstümüze düşeni yaptık. Yolcuların canı bize emanet. Daha sonra şefimizle ziyaretine de gittik ve durumu iyiydi. Bizi en çok sevindiren durumunun iyi olması” dedi. Bölükbaşı kendisine takdim edilen ödül için ise, “Daire başkanımız ve sendika başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben görevimi yaptım. Diğer arkadaşlarımda aynı durumda olsa benim yaptığımı yaparlardı” diye konuştu.

HİZMET GAYRETİ

EGO 5. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen programda konuşan Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Bölükbaşı’na örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Otobüs şoförlerinin zor bir görev icra ettiğini ifade eden Toruntay, vatandaşlarla otobüs şoförleri arasında yaşanan sıkıntılara değindi. Toruntay, şoförlerin engelli ve hasta vatandaşlar için neler yapacağının farkında olduğunu hatırlattı. Otobüs şoförlerinin işine her zaman sahip çıktığını kaydeden Toruntay, "Siz fevkalade şekilde Ankara’ya hizmet etmeye gayret ediyorsunuz. Biz görevimizi yapıyoruz. Önemli olan müşteri memnuniyetidir, hizmet yapıyoruz. Fevzi kardeşimizi de tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. Çalışma hayatımızın içerisinde yaptığımız işlerle alakalı ödül olduğunda da takdir hak eden arkadaşlarımıza gerekli ilgiyi, alakayı gösterebilmeliyiz. Yoksa yanlış yapılınca sürekli ceza denmemeli. Çalıştığımız yerde takdiri de hak etmeliyiz ceza da olmasın da inşallah takdirler çok olsun” dedi.

ÖDÜLÜ HER ZAMAN HAK EDİYORLAR

Fevzi Bölükbaşı’nı daha önce işverenimiz ödüllendirdi şimdi biz de ödüllendiriyoruz" diyen Toruntay konuşmasında taşeron sorununun bittiğini söyledi ve işçilerin hakları için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Ödül programında ayrıca EGO Otobüs Daire Başkanı İhsan Ün de konuştu. Otobüs şoförlerinin her zaman ödül hak ettiğini ifade eden Ün, Fevzi Bölükbaşı’nın hareketinin örnek olduğunu söyledi. Şoförlerin işinin zor olduğunu aktaran Ün, "Bu tür durumlardan hepimiz ders alırız inşallah. Fevzi arkadaşımızı kutluyorum" dedi. Programda ayrıca EGO 5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürü Murat Aksoy da Bölükbaşı’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Fevzi Bölükbaşı’na altınları takıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

GÜZEL İŞLERİN HEPSİNİ DESTEKLİYORUZ

Program sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Toruntay, “Arkadaşlarımızın yaptığı güzel işlere sendika olarak katkımız devam edecek. Daha önce de bir arkadaşımızı ödüllendirmiştik. Güzel işlerin hepsini destekliyoruz. Bizim sendika olarak sadece sözleşmelerle değil bu tür güzel işlere de destek verdiğimiz unutulmamalıdır. Bizler bu tür davranışları duyunca mutlu oluyoruz. Desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.