Kahramankazan'da annelerin yüzü gülüyor: “Hoş Geldin Bebek” ziyaretleri sürüyor

Kahramankazan'da annelerin yüzü gülüyor: “Hoş Geldin Bebek” ziyaretleri sürüyor

Kahramankazan Belediyesi yeni bebek sahibi olan ailelerin sevincine ortak olmak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “İyi günde, kötü günde vatandaşımızın yanındayız” dedi.

Kahramankazan Belediyesi tarafından yeni çocuk sahibi olan ailelerin sevincine ortak olmak amacıyla hayata geçirilen “Hoş Geldin Bebek” ziyaretleri devam ediyor.

ara5.jpg

BEBEK ZİYARETLERİ

Belediye ekipleri yeni bebek sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek, bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik özel olarak hazırlanan çantaları annelere hediye ediyor. Çantaların içerisinde biberon, bebek şampuanı, önlük, anne emzirme önlüğü, banyo seti, battaniye ve bebek bezi gibi malzemeler yer alıyor. Yeni anne ve babaların yüzleri gülüyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un tebrikleri ve iyi dilekleri de ziyaretler sırasında ailelere iletiliyor.

ara-001.jpg

“VATANDAŞIN YANINDAYIZ”

Kahramankazan’da birçok alanda hayata geçirdikleri sosyal belediyecilik hizmetleriyle vatandaşlara destek olduklarını belirten Başkan Oğuz: “Üretken Belediyecilik ilkemize bağlı kalarak ilçemizde birçok alanda sosyal projelere işlerlik kazandırarak küçük büyük demeden tüm hemşehrilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretlerimizle güzel ilçemizde hayata merhaba diyen bebeklerimizi evlerinde ziyaret ederek genç annelerimize bebek setleri hediye ediyoruz. İyi günde, kötü günde vatandaşımızın yanındayız” dedi.

ara4.jpg

SONA YAKLAŞILDI

Kahramankazan Belediyesi sokak hayvanlarının bakımı, barınması ve sahiplendirilmesi amacıyla inşası devam eden Kahramankazan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde son aşamalara yaklaşıldığını duyurdu.

ara23.jpg

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, projenin ilerlemesini gözlemlemek amacıyla incelemelerde bulundu. Başkan Oğuz, merkezin artık son aşamaya geldiğini belirtti. Kahramankazan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ilçedeki sahipsiz hayvanların bakılacağı, barınacağı ve ihtiyaçlarının karşılanacağı bir tesis olacak. Aynı zamanda ameliyat ve tedavi gibi ihtiyaçları da karşılayabilecek bir altyapı sunacak.

ara5-001.jpg

HALKA AÇIK OLACAK

Başkan Oğuz, merkezin ilçedeki sahipsiz hayvan sorununa çözüm getireceğine dikkat çekti. Tamamlandığında 14.555 dönüm arsa alanına ve 12.600 metrekarelik proje alanına sahip olacak olan yapı idari bina, ameliyathane ve kedi evi gibi alanlar içerecek. Toplamda 1500 hayvan kapasitesine sahip olacak. Barınak halkın ziyaretine açık olacak ve hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak.

atra44234.jpg

HEPİMİZİN GÖREVİ

Başkan Oğuz yaptığı konuşmada, "Sokak hayvanlarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu merkezimiz, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu için gerekli olan tüm imkanları sağlayacak. Burada yaralı, hasta ve korunmaya muhtaç hayvanlarımızın tedavileri yapılacak ve ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca bu merkezimizde hayvan severlerimiz de gönüllü olarak hayvan sahiplenebilecekler" dedi.

ara462463463-001.jpg

KAZAN’A HAYIRLI OLSUN

Son dokunuşlar yapılıyor diyen Başkan Oğuz:”1500 hayvan kapasiteli modern hayvan barınağımız tamamlanmak üzere. Sokak hayvanlarımızın rehabilitasyonunun ve bakımının yapılabileceği modern hayvan barınağımızın tamamlanmasıyla birlikte ilçemizin büyük bir sorunu daha çözüme kavuşmuş olacak ve hemşehrilerimizin yaşamış olduğu sıkıntı inşallah birazda olsa sona erecek. Can dostlarımız için hayata geçirdiğimiz projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ara234.jpg

İHTİYAÇ KARŞILANACAK

Proje Kahramankazan ilçesindeki sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmak amacıyla başlatıldı. Ayrıca sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesini teşvik ederek, sorunun kökünü kazımaya yönelik bir adım olarak görülüyor. Merkezin, tamamlandığında ilçedeki barınak ihtiyacını büyük ölçüde karşılaması bekleniyor.

15-temmuz-serhat-oguz-001.jpg

TÖREN DÜZENLENDİ

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin engellenmesinin sembolü haline gelen Kahramankazan'a, TBMM tarafından "Kahraman" unvanının verilmesinin 7. yılı dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran'ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından katılımcılar dernek binasındaki 15 Temmuz konulu sergiyi gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.