Kale'de asayiş berkemal

Kale'de asayiş berkemal

Ankara Kalesi’nde geçtiğimiz hafta uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen dev operasyonun ardından bölge polisler tarafından gece-gündüz kontrol altında tutuluyor. Mobil karakol kurulan mahallede adeta kuş uçurtulmuyor.

Ankara Kalesi’nde geçen hafta uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonun ardından bölge halen polis koruması altında tutuluyor. Kale’ye çıkan tüm sokak ve caddelerde, devriye gezen polis ekipleri tarafından adeta kuş uçurtulmuyor. Emniyet güçleri şüpheli gördükleri şahıs ve araçlarda kimlik kontrolü ve arama yapıyor, uyuşturucu tacirlerine deyim yerindeyse geçit vermiyor. Bölge sakinleri ve turistler bu durumdan gayet memnun. Mahalle sakinleri operasyon sonrası mahalleye huzurun geldiğini belirterek polislere teşekkür ediyor. 

MAHALLEYE BAHAR GELDİ

Görüştüğümüz mahalle sakinleri, polisin uyuşturucu satıcılarına göz açtırmamasından memnun olduğunu dile getiriyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Öncelikle İçişleri Bakanlığı’ndan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden Allah razı olsun. Operasyon olmadan önce burası çok sıkıntılıydı. Özellikle başka yerlerden çok kişi geliyor ve burada pis işlere yöneliyordu. Ama son operasyondan sonra resmen buraya bahar geldi. Artık sokaklarımız temiz ve rahat rahat gezebiliyoruz. Polisimizin bu uygulamasından çok memnunuz” ifadelerinde bulundu. 

MOBİL KARAKOL ve KONTROL 

Kale ve çevresinde 100’e yakın polis görev yaparken Bentderesi, Ulucanlar Cezaevi, Samanpazarı’ndan kaleye çıkan tüm yollar akşam 7’den sonra kontrol altına alınıyor. Ayrıca Arslanhane Cami yukarısında bulunan otopark alanına da mobil karakol kurularak bölgedeki asayiş merkezi oradan sağlanıyor. Turistik rotaya dahil olan Kale girişi ve içerisi, Erimtan Müzesi, Koyun Pazarı Sokağı gibi noktalarda da devriye gezerek vatandaşların huzurunu sağlıyor. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.