Kanada hayat pahalılığının çaresini BİM'de buldu

Kanada hayat pahalılığının çaresini BİM'de buldu

Gıda pazarındaki rekabeti artırmak isteyen Kanada hükümetinden süpermarket hamlesi geldi. Ülkeye yabancı yatırımcı getirmek isteyen Kanada'nın listesinde BİM'in de olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Kanada, gıda pazarındaki rekabeti ve hizmet kalitesini artırmak için dikkat çeken bir karar aldı. Hükümet, süpermarketler için yabancı yatırımcı arayışına girdi. Kanada'nın listesinde Türkiye'den de BİM yer aldı.

Amerika merkezli The Wall Street Journal’ın haberine göre Kanada hükümetinin elinde 12 süpermarket zincirinin listesi bulunuyor. Avrupa ağırlıklı şirketlerin bulunduğu listede, Türkiye'de binlerce mağazası bulunan BİM'in de yer aldığı öğrenildi.

bim.jpg

SÜPERMARKET ZİNCİRLERİNİN LİSTESİ

Fransa: Les Mousquetairas
Almanya: Aldi, Lidl, Edeka Grup, Rewe Grup
Hollanda: X5 Retail
Norveç: Reitangruppen
İspanya: Distribuidora Internacional de Alimentación, Mercadona
Türkiye: BİM Birleşik Mağazalar (BİM)
ABD: Holding

Kanada Sanayi Bakanı François-Philippe Champagne, ülkede üç büyüklerler olarak bilinen Loblaw Companies Limited, Metro Inc. ve Sobeys Inc. şirketlerini, gıda enflasyonunun nedenlerini açıklamamakla eleştirmişti.

Listedeki marketlerden birkaçının Kanada pazarına girmesi halinde Kanadalıların daha iyi fiyatlarla alışveriş yapabileceği belirtiliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.