Keçiören çevre bilinci kazandırıyor

Keçiören çevre bilinci kazandırıyor

Keçiören Belediyesi'nin Çevre Çiçekleri Hareketi Projesi kapsamında bilinçlendirme çalışmaları eğlenceli aktivitelerle devam ediyor.

2009 yılında Keçiören Belediyesi tarafından çocukların çevre ve çevre sorunlarıyla ilgili bilgi, birikim ve duyarlılıklarını artırmak amacıyla hayata geçirilen Çevre Çiçekleri Hareketi Projesi kapsamında eğitim alıp çevre müfettişi olan Şehit Ahmet Özsoy Ortaokulundan 300 öğrenci "Çevremiz Tehlikede" adlı tiyatro oyununu izledi.

TÜKÇEV (Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı) tarafından sahnelenen oyunda öğrencilerle karşılıklı etkileşim metodu uygulanıyor. Çevre bilincini aşılayan oyunun ardından çocuklar hep birlikte çevre andını okudular.  Sayıları 100 bin olan çevre çiçekleri hareketiyle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çevreye 7'den 77'ye herkesin sahip çıkması gerekiyor. Çevre müfettişlerimiz de çevresini bir müfettiş edasıyla denetleyerek kirletenleri uyarıyor  ve insanlara örnek oluyor. Birlikte hareket ettiğimiz zaman çevremizin çok daha güzel olacağına, sokaklarımızın, mahallelerimizin, parklarımızın, bahçelerimizin çiçek açacağına inanıyorum. Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir." diye konuştu.

Keçiören Belediyesi “Çevre Müfettişi Kartı” sahibi öğrencilere, belediyenin düzenlediği bazı sosyal etkinliklerden ücretsiz yararlanma hakkı da tanıyor. Öğrencilere eğitimin konularının işlendiği bir “Çevre Müfettişi El Kitabı” verilirken, araçlara yapıştırılmak üzere hazırlanan “Bu araçtan dışarıya çöp atılmaz” etiketleri de dağıtılıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.