Alperen Aydın

Alperen Aydın

Kerkük’te PKK tehlikesi!

Kerkük’te PKK tehlikesi!

Irak Türkmen Cephesi Eski Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir, Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti. Türkmen kardeşlerimiz adına kaygılanıyoruz. Çok yakın dönemlerde IŞİD belasıyla boğuşan Türkmenler şimdi de PKK tehdidi ile karşı karşıya! Biz de Türkmeneli bölgesinden gelen açıklamaları Türk milletine duyurmak istedik.

Türkmenler, suikastı PKK’lı teröristlerin yaptığını söylüyor. Çok yakın zamanda Türkmeneli bayrağına yönelik eylemler, Türkçe yasağının yeni kaldırılması, resmi dil olarak kabul ettirilmesi suikastın Kerkük'te intikam amaçlı yapıldığı ve PKK’nın Türkmenlere bir gözdağı vermeye çalıştığını gösteriyor.

Irak Türkmen Cephesi konuyla ilgili bir bildiri yayınladı:

“3 Mart 2023 Cuma günü Kerkük şehir merkezinde evinin önünde uğradığı hain ve terör saldırısıyla, Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi eski Sorumlusu emekli Subay Ahmet Tahir şehit edilerek Türkmen şehitler konvoyuna katılması Irak Türkmen Cephesi tarafından derin bir üzüntü ile duyurulur.

Şehidimiz, ITC Güvenlik Dairesi Sorumluluğu sürece davamıza azim ve sadakatle büyük hizmetler sunmuştur. Bu hassas süreçte böyle önemli şahsiyetimizi kaybetmek camiamızı derinden etkilemektedir.

Irak Türkmen Cephesi, Başbakan Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ile güvenlik ve istihbarat birimlerini, bu korkakça hain terör saldırısının acilen perde arkasını ortaya çıkarmaya ve faillerini adalete teslim ederek hak ettikleri cezayı almaya çağırıyor.”

Türk Dünyasının etkili isimlerinden ve ITC’nin bir önceki başkanı olan Kerkük Milletvekili Erşat Salihi suikastteki PKK payına vurgu yaparak şu açıklamaları Türk Dünyasına iletti:

"Irak Türkmen Cephesi eski güvenlik amiri Ahmet Tahir’in şehadeti bizi derinden üzmüştür. Cephemizin kadrolarının teröristlerce hedef alınması, Irak Türklerinin bu bölgede rahat yaşayamadığının göstergesidir.

Terör örgütü PKK’nın Türkmeneli bölgemizde genel, Kerkük şehrimizde de özel olarak faaliyetleri giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde terörist başı Öcalan’ın fotoğrafı, Kerkük şehir merkezinde asıldı. Dün gerçekleşen suikast eyleminin arkasında PKK terör örgütü bulunuyor.
Elimizde, terör örgütü PKK’nın Kerkük’te gerçekleştirdiği eylemler hakkında istihbarat bilgileri var.

PKK’lıların Kerkük şehir merkezine rahatça girmesine yardımcı olan siyasi partiler bulunuyor. PKK, Sincar ve Mahmur’daki çekişmelerini Kerkük’e taşımak gayesindedir. Dün gerçekleşen alçak suikast eylemine, Irak hükumeti tamamen sessiz kalmıştır.
Irak hükumeti, kamuoyu önünde ciddi bir duruş sergilerse eğer, bu alçak saldırının failleri, bir haftanın içerisinde ortaya çıkar.

Her Türkmen vatandaşı, bu alçak teröristlerin hedefindedir. Irak hükumeti Türkmenleri korumak zorundadır. Dün gerçekleşen suikast saldırısının ardından sessiz kalmayacağız. Buna en sert şekilde cevap verebilecek güce sahibiz.
Türkmeneli, bizimdir. Kerkük, bizimdir.

Terör örgütü PKK, bugün Türkmenleri katlediyorken, yarın da çocuklarımızı uyuşturucu ile zehirler. İnsanlık için tehlikeli olan bu örgütün, IŞİD’ten hiçbir farkı yoktur. PKK terör örgütü, bu bölgeden def edilmelidir."

TÜRKMENELİ IŞİD VE PKK’DAN KORUNMALI! IRAK’TAKİ TÜRKMEN VARLIĞI ARTIK ACI VE GÖZYAŞINDAN ARINDIRILMALIDIR!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR