Soner Cengiz

Soner Cengiz

KOCA ÇINAR

KOCA ÇINAR


 

        Bundan 105 yıl  önce kurulan spor kulübü (Turan Sanatkargücü),

        Bu kulübün renkleri sarı lacivert,

        Nerden çıktı bu takım diye düşünebilirsiniz…

        Evet, bu koca çınar ANKARAGÜCÜ’ nün ta kendisidir.

        31 /08/1910 yılında İSTANBUL Zeytinburnu’nda, harbiye atölyesinde silah tamiratı ve imalatı yapan işçiler tarafından kurulmuştur. Daha sonra aynı tarihte kurulan Altın Örs İdman Yurdu ile birleşmişlerdir.

         İşgal yılları döneminde işgalcilerle maç yapmayı ret ettikleri için işgalcilerle herhangi bir maç yapılmamıştır. İşgalcilerin kuvayi milliye ye silah ve cephane temin etmemesi için silah fabrikaları ele geçirilmiş ve birçok işçi ve sporcu şehit edilmiştir. Kazanılan bağımsızlığın ardından ilan edilen Cumhuriyetin başkenti yeniden kurulurken Ankaragücü ‘nünde temelleri atılır.

         1920 yılından itibaren Ankara da bulunan iki kulüp,1922 yılında yeniden faaliyete geçer ve Başkentte ilk resmi müsabakalarını 26 Ekim 1922 günü Cebeci İnönü stadyumunda oynarlar. Talimgah gücü’ nü 2-1 mağlup eden ANKARAGÜCÜ, işçilerinin artmasıyla güçlenenerek, Ankara da 1923-1924 de kurulan lige katılır ve birçok kez şampiyon olur.

         1933 yılında ANKARAGÜCÜ adını alır. Profesyonel milli ligin kurulmasıyla maceraya devam eder.

         12 eylül 1980 darbesi sonrası Kenan Evren tarafından bir kanun değişikliği yapılarak Türkiye 1.nci ligine çıkarılır,

         Kulüp başkanlığına Cemal Aydın getirilir daha sonra Sami Altınyuva, sonra Mehmet Yeğiner sonra Metin Akyüz sonra tekrar Mehmet Yeğiner başkan seçilmiştir.

          Kısaca siyasetin hırsı hiç bir zaman Ankaragücü nün yakasından düşmemiştir. Ankaragücü nün tek ve gerçek sahibi taraftarlarıdır.

          Herkes kendi siyasi emelleri için Ankaragücü nü kullanmıştır. Takımın tek sahibi olan taraftar her şeye rağmen karşılıksız sevgisinden vaz geçmemiştir, vazgeçmeyecektir de bu vefakar taraftar başka takımlarda olsa inanın çok farklı olur. Ankaragücü, taraftarı hariç, sahipsizdir.

         Neden mi siyasetin kalbi Ankara olduğu için Ankara‘nın vekili yok herkes doyduğu değil doğduğu memlekete hizmet ediyor Ankara da.

          Bu yüzden sahipsiz kalıyor, artık yeter bu tarihi çınarı ya rahat bırakın, ya adam gibi sahip çirkin ya da  gerçek sahibi olan taraftara bırakın.

          Emin olun çünkü ben eminim sizden daha iyi yönetirler ve Ankaragücü nü hak ettiği yerlere getirirler çünkü onlar  karşılıksız seviyorlar.

          Sağlıcakla kalın Ankaragücünde kalın

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR