Konya Yolu’nda çalışmalar başladı

Konya Yolu’nda çalışmalar başladı

Gölbaşı halkının yıllardır beklediği Konya Yolu’nun alta alınması projesinin inşaat çalışmaları başladı.

Gölbaşılıların yıllardır büyük bir sorunu haline gelen Konya Yolu İnşaat çalışmalarına başlandı. İlk olarak proje güzergahında olan ağaçların deplase çalışmaları tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından proje güzergahında olan toplam 130 adet ağaç Bahçelievler Mahallesindeki ağaçlandırma alanına nakledildi. Ağaçların deplasesinin ardından yan yollarda asfaltlama çalışmaları başladı. Asfaltlama çalışmalarının ardından, Konya Yolu yan yollara verilecek. Konya Yolu’nun geçtiği kısımda diyafram duvar yapma makinası ile çalışmalar başlayacak.
Yaklaşık 1 yıl sürecek olan projede, yan yol saha asfaltlama çalışmaları başladı. Mayıs ayı itibariyle yan yollara ana yolu verip Ankara-Konya Yolu tamamen kapatılacak. Buradaki çalışmalar yaklaşık 6-7 ay süreyle ana gövdedeki (battı çıktı diye tabir edilen) kapalı tüp geçitin bulunduğu yerde diyafram duvarları oluşturup, 490 metrelik mesafeyi kapalı tüp geçit halinde, hızlı bir çalışma ile kış gelmeden tamamlanacak. Yol bittiği zaman 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş ana yol, 2’şer şeritte yan yollar olmak üzere toplam 10 şeritlik geniş bir karayolu oluşturulmuş olacak. Bu projenin bir an önce tamamlanması için 24 saat boyunca (aralıksız) çalışılacak.

İki Yaka Kavuşacak 

2-005.jpg

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay; “Gölbaşımızın iki yakasını Allah’ın izni ile bir araya getiriyoruz. Konya Yolu’nu yer altına alma projesinin inşaat çalışmaları başladı. Bu proje aşağı yukarı 1.600 metre uzunluğundadır. Bu proje Osman Tan Akaryakıt İstasyonu yanından başlayıp, Vilayetler Evi kavşağına kadar uzanan bir projedir. Bu proje tamamlandığında Gölbaşı İlçemizden Konya istikametine giden yol 2 şeritten 3 şeride çıkmış olacak.  Yer altından geçen şerit sayısı 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olacak. Bu güzel proje yapılırken bazı sıkıntıları hep beraber çekeceğiz. Konya Yolu yol inşaatı çalışmaları süresince, trafiğin akışı yan yollardan, yeni düzenlemelerle yapılarak sağlanacaktır. Projemiz tamamlandığında eskiden Konya Yolu olarak kullandığımız kısım, yeşil alan ve otopark olarak Gölbaşımıza kazandırılacaktır. Dolayısıyla vatandaşlarımız için hem yeni bir otopark alanı, hem de bu projenin tamamlanmasıyla; Gölbaşı’mızın iki yakası bir araya gelerek vatandaşlarımızın kafasındaki karşıya geçme ifadesi  son bulmuş olacaktır.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.