KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 KYK yurt başvuru tarihi?

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 KYK yurt başvuru tarihi?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler KYK yurt başvurularının başlayacağı tarihi merak ediyor. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 KYK yurt başvuru tarihi?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ilanı ardından gözler KYK yurt başvurularına çevrildi. Peki, Yurt başvuruları başladı mı, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte KYK yurt başvuruları ile ilgili tüm detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Ağustos'ta belli olan üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından Twitter (X) hesabından "Sevgili gençler, YKS2023 yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye'nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız" paylaşımında bulundu.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Açıklama ardından KYK yurt başvuru tarihleri merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl üniversite sonuçları 15 Ağustos'ta ilan edilmişti, yurt başvuruları ise 24 Ağustos’ta başlamıştı. 2023-2024 eğitim - öğretim dönemi yurt başvurularının ağustos ayının son haftasında başlaması bekleniyor.

KYK YURTLARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

2023-2024 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.