Mamak Spor Kulübü yetenekli öğrenci avında

Mamak Spor Kulübü yetenekli öğrenci avında

Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ilçe genelinde 20 farklı branşta açtığı kurslarda binlerce öğrenciye ücretsiz spor imkanı sunuyor. Kulüp buralarda başarılı ve yetenekli öğrencileri seçip, lisanslı sporcu olmalarını sağlıyor.

Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cihan Uygur, Ankara amatör futbol liglerinin kalitesini ve bu liglerde mücadele eden kulüplere verilen destekleri gazetemize değerlendirdi.

Spora ve sporcuya katkı sağlamak amacıyla Mamak gençlerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Cihan Uygur “Kulüp olarak altyapıya çok önem veriyor ve her yaş gruplarında liglere katılım sağlıyoruz. Bu süreçte de yeterlilik gösteren futbolcuları profesyonel takımlara gönderme konusunda fedakârlık yapıyoruz. Bunun haricinde futbol okullarımızda sporcularımıza küçük yaştan itibaren eğitim verip yarışmacı gruplara dahil ediyoruz” dedi.

haberici1.jpg

DESTEKLER ARTMALI

Ankara amatör kulüplerinin finansal ihtiyaçlarına ve aldıkları desteklere değinen Uygur “Genel olarak amatör kulüplere verilen destek yeterli değil. Belediye destekleri olmazsa bu kadar branşta faaliyet gösteremeyiz. Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak kulübümüz bünyesinde yer alan her branşta Mamak bölgesinde, Belediyemizin ve Müdürlüğümüzün açmış olduğu yıl boyu devam eden sportif kurslarımızla ortak hareket etmekteyiz. Şu anda okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklarımızın sosyalleşip aktifleşmesi ve sanal ortamlardan uzaklaşması adına, Mamak ilçemizin farklı mahallelerinde mevcut olan sportif tesislerimizde 20 farklı branşta açtığımız 4-16 yaş grubundaki 11 bine yakın öğrencimize ücretsiz sunduğumuz yaz spor kurslarımızı devam ettiriyoruz. Burada başarılı ve yetenekli öğrencileri seçerek lisanslı sporcu olmalarını sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı da kulüplere destek veriyor ancak belediyeler olmazsa branşları götüremeyiz, belediyemizin de desteği ile bir şekilde götürüyoruz. Ama daha farklı olması lazım amatör kulüplere daha fazla önem vermeleri lazım. Yeni sporcuların, yeni şampiyonların çıkması için Bakanlığın desteklerini biraz daha artırması gerekiyor. Spora, altyapıya ve amatöre biraz daha önem vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

haberici2.jpg

19 MAYIS’IN YOKLUĞU BÜYÜK KAYIP

Birçok amatör futbol kulübüne ev sahipliği yapan ve 2018 yılında yıkımı gerçekleştirilen 19 Mayıs Stadı hakkında konuşan Uygur “19 Mayıs Stadı’nın yıkılması tüm amatör yapıları etkiledi. Zaten stat anlamında çok eksiği olan başkentimizde yıkım sonrası hem müsabaka, hem de antrenman anlamında eksiklikler ortaya çıktı. Bununla birlikte semt takımlarının barınma konusunda da sıkıntılara neden oldu. Bu durumun başkente göre iyi seviyede olduğu söylenemez bunun nedeni yanlış planlama, stat yetersizliği ve yönetimsel hatalardır” dedi.

whatsapp-image-2023-07-12-at-23-01-29.jpeg

HİÇBİR SPORCU AMATÖR OLMADAN PROFESYONEL OLAMAZ

19 Mayıs Stadı’nın yıkılmasının ardından pek çok kulübün iç sahasız kaldığına değinen Uygur “Amatör liglere maalesef çok önem verildiğini düşünmüyorum. Hiçbir sporcu amatör olmadan profesyonel olamaz. Stat konusuna değinirsek bizim Mamak’ta Türközü Stadı’mız ve Lalahan Stadı’mız var Spor İl Temsilciliği buralarda maç ve antrenman programlarını bize yönlendirdiler. Bu statlarda 11-12 amatör takım resmi maçlar yapıyor ama stadımızın zemini, tesisin bakımı, onarımı konuları önemli. Bunlar da yıprandı haliyle bakanlığımızın bu konuda desteğini bekliyoruz. İnşallah o destekleri de alırsak daha güzel bir şekilde olacak. Bu durumun yanında “9 Mayıs Stadı’nın yıkılması bir sürü amatör futbol takımını etkiledi Birçok takım iç saha maçlarını 19 Mayıs dış sahalarda yapıyordu. Yıkım sonrası, yerine yeni tesislerin, yeni statların hatta aynı zamanda ilçelerde de bu yeni yapıların yükselmesi gerekiyor. Bunlar yapılırsa bu iş çözülür şu an birçok takım mağdur durumda bekliyor” ifadelerini kullandı.

haberici3.jpg

FUTBOLUN GELİŞMESİ AMATÖRDEN GEÇER

Amatör liglerin kalitesine ve oynanan futbolun seviyesini değerlendiren Uygur transfer politikalarına da değinerek açıklamalarına şu şekilde devam etti: ”Ankara amatör futbol liglerinin kalitesinin çok iyi durumda olduğunu düşünmüyorum 2. Amatör Küme’den başlayarak Süper Amatör Lig’e kadar düşünürsek, takımlarımızın çoğu bilinçsiz bir şekilde transfer yapıyor, yetiştirmeye yönelik transferler yapmıyorlar. Altyapıdan sporcu yetiştirmek yerine direkt hazır sporcular alıp mücadeleye giriyorlar. Altyapıya yeteri kadar önem yok ama biz Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak bunun tam tersini yapıyoruz. Bizim alt gruplarımız var U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-18 gibi buralardan yetiştirip A takım seviyesine gelen sporcularımızı seçiyoruz buradan A takıma monte ediyoruz bu da yeni Arda Gülerlerin çıkması, yeni yıldızların çıkması anlamında da önem taşıyor. Şimdi bakıyorsunuz herkes bir üst lige nasıl çıkabilirim derdinde ve ona yönelik transfer yapıyorlar ama alttan nasıl yetiştirebilirim diye düşünmüyorlar. Bu durumu uzun vadeli bir yapıya dönüştürüp bunu sporcu yetiştirerek değil tam tersi olarak yapıyorlar o yüzden de Ankara amatör liglerinin çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Sporcu transferiyle amatörün olmaması gerekiyor. Amatörün yetiştirerek bir şeyler üreterek olacağını düşünüyorum, biz Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak bunu yapıyoruz.”

haberici4.jpg

Spor kurslarında başarılı, yetenekli ve umut vadeden sporcuların lisansını çıkardıktan sonra belirli eğitime tabii tutup birer şampiyon ve yıldız olmaları konusunda yaptıkları çalışmalara değinen Uygur “Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 2.000 lisanslı sporcumuz var, bu lisansların hepsi yetenekli, seçkin ve başarılı sporcularımıza çıkarmış olduğumuz lisanslardır. Genel olarak kulüpler bazında 2000 sayısı da bizim için ciddi önem teşkil ediyor” dedi.

AMATÖR FUTBOLUN GÖLGESİNDE YÜKSELEN YILDIZLAR

Geçtiğimiz sezon 1. Amatör Küme’de şampiyonluğa ulaşan ve önümüzdeki sezon Süper Amatör’de mücadele edecek olan Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cihan Uygur takımın gelecek hedefleri konusunda ise şunları söyledi: “Süper Amatör Lig’e çıkan futbol takımımızda önümüzdeki hedefimiz BAL ligine çıkmak ve sonrasında da önünü açmaktır. Mamak’ın özellikle futbolda belli bir seviyede seyirci potansiyeli var, tesis konusunda da çok iyiyiz. İnşallah önümüzdeki süreçlerde 3. Lig ve ardından 2. Lig gibi hedefler konusunda planlar yapıyoruz. Her sene şampiyonluk bekleyerek yatırımlarımızı ona göre yapıyoruz. Alttan yetişen sporcularımızda var bu sezon A takımımıza altyapıdan 2 tane sporcumuzu çıkardık. Yani bugün Fenerbahçe’de, Beşiktaş’ta ve Galatasaray’da her sene 2 tane futbolcu çıkmıyor A takıma. Büyük kulüplerin bu tesislerine rağmen 2 tane çıkmıyor. Mecburi olarak koyuyorlar ama çıkmıyor yani oynatamıyorlar biz oynatabilecek seviyede 2 tane sporcu çıkardık. Mamak’ta belediye başkanımızın her evde en az bir lisanslı sporcu olması vaadi vardı. Bu konuda da spor kulübü olarak bizde üstümüze düşeni yaptık. Biz geldiğimizde 170 lisanslı sporcu varken bugün bu rakam 2000’lere geldi. Mamak’ta belediyenin spora ve sporculara maddi ve manevi anlamda çok büyük katkıları var. Bakanlıktan gelen desteklerde var ancak bakanlık desteklerinin daha da artmasını bekliyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.