Matbaaya 30 milyon tl

Matbaaya 30 milyon tl

Seçimde adayların reklam için 30 milyon liralık matbaa harcaması yapması bekleniyor.

24 Haziran Seçimleri öncesinde, adayların isimlerini duyurmak amacı ile yürüttükleri kampanyaların önemli bir kısmını matbaa ayağı oluşturuyor. Propaganda çalışmalarını hızlandıran milletvekili adaylarının tanıtımı için yaklaşık 30 milyon liralık matbaa harcaması yapması bekleniyor. 

Afiş, poster, kartvizit, bayrak, kalem, anahtarlık gibi basılı materyaller ile seçmenlere kendilerini ifade etmeyi amaçlayan adaylar, matbaalarda hareketliliğe neden olurken, bu harcamalarının 50 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

"MATBALARIN İŞİ YÜZDE 300 ARTTI"

Siyasilerin basılı ürünlere olan taleplerinin, bayrak, çakmak ve kalemde kümelendiğinin altını çizen Bidolubaski.com'un CEO'su Ömer Atakoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları keydetti:  

"Erken seçim takviminin açıklanmasının ardından üretimimiz oldukça yoğunlaştı. Önceki aylara oranlara aldığımız bayrak ve promosyon ürünleri siparişleri yüzde 300 arttı. Bu dönemin sonuna kadar 10 ton bayrak üretimine imza atacağımızı düşünüyoruz. Geçmiş dönem seçimlerinden edindiğimiz tecrübelere göre milletvekili adayları ortalama 50 bin TL harcıyor. Bu seçimde toplamda yaklaşık 30 milyon TL'lik matbaa harcaması bekliyoruz."

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.