MEB’den atama bekleyen öğretmen adaylarına kötü haber

MEB’den atama bekleyen öğretmen adaylarına kötü haber

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, öğretmen atamaları konusunda yaptığı açıklamada norm açığının ciddi oranda kapatıldığını söyledi. Yılmaz, “Yapılması gereken KPSS ve ÖABT sınavlarına çok iyi hazırlanmak” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, öğretmen atamaları konusunda yaptığı açıklamada, atamaların ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini ve bu süreçte ciddi bir norm açığının kapatıldığını belirtti.

Yılmaz, özellikle 2002'den bu yana gerçekleşen atamaların öğretmen ihtiyacına sağlıklı ve planlı bir şekilde cevap verdiğini ifade etti.

3-002.jpg

AK PARTİ VURGUSU

Bakan Yardımcısı Yılmaz, 1923'ten 2002'ye kadar geçen süreçte atanan öğretmen sayısının 530 bin olduğunu ancak AK Parti iktidarı sonrası 2003-2023 arasında atanan öğretmen sayısının 750 binin üzerine çıktığını vurguladı.

Atamaların öğretmen normlarındaki açığı kapattığını ve Türkiye genelinde eğitim kalitesini artırdığını belirten Yılmaz, atamaların ihtiyaca dayalı olarak yapıldığını kaydetti.

2-002.jpg

YENİ ATAMALAR İHTİYAÇ OLUNCA

Yeni yapılacak atamaların emekli olanlar, meslekten ayrılanlar, nüfus artışı, okullaşma oranının artması ve yeni açılan dersliklerdeki norm kadrolar gibi faktörlere bağlı olarak gerçekleşeceğini dile getiren Bakan Yardımcısı Yılmaz, atamaların kamu kaynaklarının sağlıklı bir şekilde kullanılması prensibiyle uyumlu olduğunu ifade etti.

1-002.jpg

“KPSS’YE İYİ HAZIRLANIN”

Yılmaz, "Atama yapılacak yerler ihtiyaç odaklı belirlenir. İhtiyaç olmayan bir yere atama yapamazsınız. Artık öğretmenlik noktasında yarış büyümüştür, adaylarımızın sayısı artmıştır. Atanabilme imkanı için öncelik olarak yapılması gereken KPSS ve ÖABT sınavlarına çok iyi hazırlanmak. Bunun yolu da fakültedeki eğitimleri ciddi tutmaktan geçiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.