Meclis’ten emekliye iyi haber: İkramiye artışına yeşil ışık!

Meclis’ten emekliye iyi haber: İkramiye artışına yeşil ışık!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyede artışı onaylayan kanun teklifine yeşil ışık yaktı. Emekli uzun süredir bu kararı bekliyordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında önemli bir adım attı.

Kamuoyunda '8. yargı paketi' olarak bilinen 43 maddelik torba kanun teklifi, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyelerde önemli bir artışı içeriyor.

1.jpg

ÖDEME TARİHLERİ

Toplantıda emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasını öngören 39. madde, komisyon üyeleri tarafından kabul edildi. Bu kararın alınmasıyla birlikte emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesi miktarı artırılmış oldu.

Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olması dikkate alındığında, emeklilere verilecek olan bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta hesaplara aktarılacak. Dolayısıyla 1-9 Nisan tarihleri arasında tüm emekliler artırılmış ikramiyelerini almış olacak.

Kurban Bayramı için ise ikinci bir ödeme yapılması planlanmakta olup, ödemenin 10-15 Haziran haftası içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.