Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şartlarını sundu

Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şartlarını sundu

Kabine toplanıyor Erdoğan’ın görüştüğü bir diğer isim eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, kabinede görev almaktan şeref duyacağını ancak kilit görevlere atama yetkisi ve doğru olduğuna inandığı ortodoks politikalarına dönüş konusunda güvence istedi.

Karar’ın haberine göre, Erdoğan’ın eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesinin ardından toplanacak olan kabine merakla bekleniyor. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası resmi bir açıklama yapılmadı ancak görüşmenin olumlu bir havada geçtiği aktarıldı.

ATAMA ŞARTINA OLUMLU YANIT

Hazine ve Maliye Bakanlığı için adı anılan Mehmet şimşek kilit görevlere atama yetkisi ve doğru olduğuna inandığı ortodoks politikalarına dönüş konusunda güvence istemesinin talebini dillendirirken mevcut ekonomik modelin yanlış olduğunu, kısa vadede tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ve uluslararası yatırım kuruluşlarının da kendisi ile aynı fikirde olduğunu anlattı. Erdoğan atama yetkisine olumlu yanıtlarken ortodoks politikaya dönüş konusunda olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI DA MASADA

Şimşek Kur Korumalı Mevduat Hesabının hemen durdurulması ve faizin sert bir şekilde arttırılmasının doğru olmayacağını düşünüyor. Geçişiz kademeli olması Erdoğan-Şimşek görüşmesinin sonuca varmasını kolaylaştırabilir olarak yorumlanıyor. Ayrıca Mehmet Şimşek’in Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilme ihtimalinin olduğu da aktarılıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.