Milli Eğitim'den onay geldi: Bir ilde ders saatleri 30 dakikaya düşürüldü

Milli Eğitim'den onay geldi: Bir ilde ders saatleri 30 dakikaya düşürüldü

İzmir'deki yüzlerce okulda ikili öğretime geçilmesinin üzerine sürpriz bir gelişme yaşandı. Velilerin ısrarı sonucu Milli Eğitim Bakanlığından ders saati kararı geldi. İzmir'de 40 dakika olan ders saatleri 30 dakikaya indiriliyor.

İzmir'deki okul inşaatları ve güçlendirme çalışmaları nedeniyle birçok okulda ikili eğitime geçildi. Birçok öğrenci farklı okullarda eğitim görmeye başlarken, ders saatleri için değişiklik kararı geldi.

DERS SAATLERİ DÜŞÜYOR

İzmir'de yayın yapan İzgazete'nin haberine göre, İlgili yönetmelik kapsamında 40 dakika olan ders saatlerinin, belirli şartlar altında 30 dakika olarak uygulanması talepleri üzerine, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında valiliklerin (İl Millî Eğitim Müdürlüğü) yapacakları planlamalar doğrultusunda, söz konusu okullarda ders sürelerinde kısaltmaya gidilebileceği ifade edildi.

Öğrenci ve velilerin dikkatine sunulan bu değişikliğin, özellikle yıkım veya güçlendirme çalışmaları nedeniyle taşınan okullarda ve yoğun öğrenci sayısına sahip olan okullarda daha etkin bir eğitim süreci sağlamak adına yapıldığı belirtildi.

Yönetmeliğin çıkmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından İl / ilçe ve okul bazında planlamalar yapılarak ders saatleri 30 dakikaya indirilecek.

ders-saati-karari.webp

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.